ΕΛΛΑΔΑ

Βράβευση Κύπριου ιστιοπλόου από την Ελληνική Κυβέρνηση

Βράβευση Κύπριου ιστιοπλόου από την Ελληνική Κυβέρνηση

Παράδειγμα ήθους ο Κύπριος ιστιοπλόος Παναγιώτης Ιορδάνους, είπε ο Ελληνας Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τον Κύπριο ιστιοπλόο Παναγιώτη Ιορδάνου βράβευσε ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, το βράδυ της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων του διεθνούς αγώνα ιστιοπλοΐας «Winter Series 2018», που οργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας.

Η παραδειγματική αθλητική συμπεριφορά του Κύπριου Παναγιώτη Ιορδάνου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της 5ης ιστιοδρομίας παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο ιστιοπλόο Αλίσιαν Καϊνάρ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το άλμπουρό του ενώ διεκδικούσε μετάλλιο, απέσπασε τους επαίνους των συμμετεχόντων στη διεθνή διοργάνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή έλαβε την απόφαση να εισηγηθεί στη διεθνή επιτροπή Fair Play να τιμηθεί ο Κύπριος αθλητής με το ομώνυμο διεθνές βραβείο. Από την πλευρά του, ο Αλισιάν Καϊνάρ, ο οποίος απέσπασε τελικά το χάλκινο μετάλλιο, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της βοήθειας του Κύπριου συναθλητή του τού έδωσε δώρο ένα πανί.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Παναγιώτη Ιορδάνου, έκανε λόγο για «μια μεγάλη στιγμή του αθλητισμού. Μια στιγμή που υπερβαίνει διαφορές, τεχνητές ή μη τεχνητές, μεγαλύτερες ή μικρότερες», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που παραδίδει μαθήματα ήθους.

Αναρτώντας στο Instagram φωτογραφία από τη στιγμή της βράβευσης του Παναγιώτη Ιορδάνου, ο κ. Βασιλειάδης έγραψε: «Στο διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας. Βραβεύοντας τον Κύπριο αθλητή που στη μέση του αγώνα αποσύρθηκε για να δώσει το άλμπουρό του στον Τούρκο αθλητή, ο οποίος διεκδικούσε μετάλλιο και είχε ατύχημα χάνοντας το δικό του. Μεγάλες στιγμές του αθλητισμού... Πλήρης αντιδιαστολή με τα φασιστικά σταγονίδια που αμαύρωσαν με την παρουσία τους την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την εικόνα της πατρίδας και του λαού μας».

Η συγκεκριμένη αναφορά του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στα μελανά γεγονότα του αγώνα Ελλάδας-Εσθονίας στο ΟΑΚΑ, προανήγγειλε τις σημερινές κινήσεις του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης απέστειλε σήμερα τo σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού με τους Έλληνες οπαδούς, που έφεραν ναζιστικά σύμβολα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητώντας από τους αρμόδιους Εισαγγελείς «να πράξουν τα δέοντα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top