Λίστα με ονόματα 84 γκιουλενιστών είπε ότι έδωσε στον Πομπέο ο Τσαβούσογλου

Λίστα με ονόματα 84 γκιουλενιστών είπε ότι έδωσε στον Πομπέο ο Τσαβούσογλου

Λίστα με τα ονόματα 84 γκιουλενιστών έδωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο όπως ο ίδιος δήλωσε έπειτα από την συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι ζήτησε διαβίβασε στον Αμερικανό ομόλογό του λίστα με 84 μέλη της οργάνωσης FETO (γκιουλενιστών) που ζητούν την έκδοσή τους στην Τουρκία, αναφέροντας ότι άλλωστε αυτή τη λίστα την ζήτησε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι η Τουρκία επιμένει να διαλευκανθεί μέχρι το τέλος η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι και αυτό διαβίβασε στις ΗΠΑ. Ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα στη δολοφονία Κασόγκι τα οποία δεν έχουν απαντηθεί. “Θέλουμε να αποκαλυφθεί ποιος έδωσε την εντολή”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι βλέπουν την υπόθεση ως ‘μια δολοφονία που πρέπει να διαλευκανθεί” και όχι ως πολιτικό ζήτημα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι αρκετές χώρες δεν θέλουν να χαλάσουν οι σχέσεις τους με τη Σαουδική Αραβία. “Ούτε εμείς θέλουμε, αλλά η δολοφονία πρέπει να διαλευκανθεί”, ανέφερε.

Για το Μέμπιτς της Συρίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι τις επόμενες μέρες η αμερικανοτουρκική ομάδα θα συναντηθεί για να εφαρμόσει τον οδικό χάρτη στην περιοχή.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE