ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κάνει πίσω το Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία- Ανοικτό όμως για συζήτηση

Δεν κάνει πίσω το Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία- Ανοικτό όμως για συζήτηση

Το Υπουργείο Μεταφορών θα ανακτήσει τα ποσά των υπερπληρωμών στις εταιρείες δημοσίων μεταφορών.

Το Υπουργείο Μεταφορών θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς το κράτος ποσά από τις ανάδοχες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, προχωρώντας σε μηνιαίες αποκοπές, είπε την Τετάρτη (21/11) η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτή σε συζήτηση για να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι ανάκτησης των ποσών.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την κατάσταση μετά από απόφαση της Επιτροπής Κρίσης Διαφορών, η οποία είχε καταλήξει σε σχέση με το αμφισβητούμενο ποσό υπερπληρωμών.

Το θέμα είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή αυτή πριν από περίπου ένα χρόνο μετά από κοινή απόφαση του κράτους και των αναδόχων εταιρειών δημοσίων μεταφορών.

Όπως είπε η κ. Αναστασιάδου, μετά από την απόφαση της Επιτροπής, το Υπουργείο έχει προτείνει τρόπους ανάκτησης των ποσών στις ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες όπως πρόσθεσε, σύντομα θα λάβουν σχετική επιστολή.

Συνέχισε, λέγοντας ότι προτείνεται να γίνονται μηνιαίες αποκοπές από την κυβερνητική συνεισφορά, έτσι ώστε μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις των εταιρειών να πληρωθούν τα οφειλόμενα προς το κράτος ποσά.

«Βεβαίως, είμαστε ανοικτοί και τους προτρέπουμε και τους καλούμε να έρθουν με αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε εάν δεν επιθυμούν να τους αποκόπτεται ένα ποσό ή το ύψος που προτείνουμε εμείς, να υπάρξουν άλλοι τρόποι για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού» είπε η κ. Αναστασιάδου.

Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις αυτές γίνονται με σεβασμό προς τα χρήματα του φορολογούμενου και με γνώμονα την ανάγκη να παρέχεται μια απρόσκοπτη υπηρεσία δημόσιων μεταφορών από το κράτος προς τους πολίτες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις των εταιρειών αυτών λήγουν τον Ιούλιο του 2020, ενώ εντός μερικών εβδομάδων θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμό για τις νέες συμβάσεις που θα αρχίσουν να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2020.

Η Υπουργός εξέφρασε τέλος την προσδοκία ότι «οι εταιρείες θα συμπεριφερθούν συναινετικά και θα έρθουν να συζητήσουμε λύσεις, διότι υπάρχουν λύσεις».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top