Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Ακατανόητο, χαρακτηρίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον αιφνίδιο δημόσιο διάλογο για πιθανή παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ μετά από λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, πέραν του παράδοξου ενασχόλησης με αυτό το θέμα, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες στην παρούσα φάση του Κυπριακού, προκαλεί εντύπωση ότι γίνονται καν σκέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ομήρου κάνοντας λόγο για ιστορική αμνησία, διερωτήθηκε αν δεν είναι ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λουνς, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι παρακίνησε τους τρεις Μητροπολίτες στη γνωστή εκκλησιαστική συνωμοσία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και αν είναι άγνωστος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου.

«Και μήπως το ΝΑΤΟ πρόσφερε οποιαδήποτε προστασία στο μέλος της, την Ελλάδα, στις επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας; Φαίνεται ότι τα παθήματα της ιστορίας δεν γίνονται μαθήματα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE