ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Ακατανόητο, χαρακτηρίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον αιφνίδιο δημόσιο διάλογο για πιθανή παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ μετά από λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, πέραν του παράδοξου ενασχόλησης με αυτό το θέμα, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες στην παρούσα φάση του Κυπριακού, προκαλεί εντύπωση ότι γίνονται καν σκέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ομήρου κάνοντας λόγο για ιστορική αμνησία, διερωτήθηκε αν δεν είναι ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λουνς, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι παρακίνησε τους τρεις Μητροπολίτες στη γνωστή εκκλησιαστική συνωμοσία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και αν είναι άγνωστος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου.

«Και μήπως το ΝΑΤΟ πρόσφερε οποιαδήποτε προστασία στο μέλος της, την Ελλάδα, στις επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας; Φαίνεται ότι τα παθήματα της ιστορίας δεν γίνονται μαθήματα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top