Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Ακατανόητο, χαρακτηρίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον αιφνίδιο δημόσιο διάλογο για πιθανή παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ μετά από λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, πέραν του παράδοξου ενασχόλησης με αυτό το θέμα, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες στην παρούσα φάση του Κυπριακού, προκαλεί εντύπωση ότι γίνονται καν σκέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ομήρου κάνοντας λόγο για ιστορική αμνησία, διερωτήθηκε αν δεν είναι ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λουνς, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι παρακίνησε τους τρεις Μητροπολίτες στη γνωστή εκκλησιαστική συνωμοσία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και αν είναι άγνωστος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου.

«Και μήπως το ΝΑΤΟ πρόσφερε οποιαδήποτε προστασία στο μέλος της, την Ελλάδα, στις επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας; Φαίνεται ότι τα παθήματα της ιστορίας δεν γίνονται μαθήματα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE