Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Ακατανόητο, χαρακτηρίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον αιφνίδιο δημόσιο διάλογο για πιθανή παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ μετά από λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, πέραν του παράδοξου ενασχόλησης με αυτό το θέμα, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες στην παρούσα φάση του Κυπριακού, προκαλεί εντύπωση ότι γίνονται καν σκέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ομήρου κάνοντας λόγο για ιστορική αμνησία, διερωτήθηκε αν δεν είναι ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λουνς, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι παρακίνησε τους τρεις Μητροπολίτες στη γνωστή εκκλησιαστική συνωμοσία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και αν είναι άγνωστος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου.

«Και μήπως το ΝΑΤΟ πρόσφερε οποιαδήποτε προστασία στο μέλος της, την Ελλάδα, στις επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας; Φαίνεται ότι τα παθήματα της ιστορίας δεν γίνονται μαθήματα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE