Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Γ. Ομήρου: «Iστορική αμνησία για ΝΑΤΟ»

Ακατανόητο, χαρακτηρίζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον αιφνίδιο δημόσιο διάλογο για πιθανή παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ μετά από λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, πέραν του παράδοξου ενασχόλησης με αυτό το θέμα, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες στην παρούσα φάση του Κυπριακού, προκαλεί εντύπωση ότι γίνονται καν σκέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ομήρου κάνοντας λόγο για ιστορική αμνησία, διερωτήθηκε αν δεν είναι ο τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λουνς, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι παρακίνησε τους τρεις Μητροπολίτες στη γνωστή εκκλησιαστική συνωμοσία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και αν είναι άγνωστος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974 σε βάρος της Κύπρου.

«Και μήπως το ΝΑΤΟ πρόσφερε οποιαδήποτε προστασία στο μέλος της, την Ελλάδα, στις επανειλημμένες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας; Φαίνεται ότι τα παθήματα της ιστορίας δεν γίνονται μαθήματα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE