Πέραν των 21 χιλιάδων πέρασαν από τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου σε δέκα ημέρες

Πέραν των 21 χιλιάδων πέρασαν από τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου σε δέκα ημέρες

Πέραν των 21 χιλιάδων ατόμων πέρασαν από τα οδοφράγματα Δερύνειας και Απλικίου από τις 12 Νοεμβρίου, ημέρα ανοίγματος των δύο σημείων μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κατεχόμενα.

Στο θέμα αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» και γράφει ότι οι επιχειρηματίες και έμποροι στην περιοχή κατεχόμενης Λεύκας και Αμμοχώστου είναι ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ενώ αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, συνολικά από τα δύο σημεία διέλευσης πέρασαν από και προς τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές 21 252 άνθρωποι (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και ξένοι υπήκοοι).

Από το οδόφραγμα της Δερύνειας, πέρασαν από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα 10090 άτομα ενώ 8322 από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, συνολικά 18,412 άτομα.

Από το οδόφραγμα Απλικίου, συνολικά 2840 μετέβησαν από και προς τα κατεχόμενα.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE