ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έκκληση στη Ρωσία για την κατάσταση στη Αζοφική από το ΝΑΤΟ

Νέα έκκληση στη Ρωσία για την κατάσταση στη Αζοφική από το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ επανέλαβε σήμερα την πλήρη υποστήριξή της Συμμαχίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα και στα χωρικά ύδατά της, όπως ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες.

Τα μέλη της Συμμαχίας καταδικάζουν έντονα την παράνομη και παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την οποία δεν αναγνωρίζουν και δεν θα αναγνωρίσουν, όπως ξεκαθαρίζουν. «Η κατασκευή και το μερικό άνοιγμα της γέφυρας του Κερτς από τη Ρωσία αποτελεί άλλη μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», αναφέρει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών σημειώνουν μάλιστα ότι «το ΝΑΤΟ στέκεται με την Ουκρανία και θα συνεχίσει να παρέχει πολιτική και πρακτική υποστήριξη στη χώρα στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας μας», ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.

Το ΝΑΤΟ επαναλαμβάνει ότι «δεν δικαιολογείται η χρήση στρατιωτικής δύναμης από τη Ρωσία κατά των ουκρανικών πλοίων και του ναυτικού προσωπικού» και καλεί εκ νέου τη Ρωσία «να απελευθερώσει τους υπηκόους της Ουκρανίας και τα πλοία που κατασχέθηκαν, χωρίς καθυστέρηση», καλώντας ταυτόχρονα για «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση».

Τέλος, «λαμβάνοντας υπόψιν τη χρήση από τη Ρωσία στρατιωτικής δύναμης κατά της Ουκρανίας κοντά στη Θάλασσα του Αζόφ και στα στενά του Κερτς, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καλούν τη Ρωσία να εξασφαλίσει ανεμπόδιστη πρόσβαση στους ουκρανικούς λιμένες και να επιτρέψει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top