ΠτΔ: Θα πάρουμε τολμηρές αποφάσεις για το καλό της οικονομίας και του λαού

ΠτΔ: Θα πάρουμε τολμηρές αποφάσεις για το καλό της οικονομίας και του λαού

Τη διαβεβαίωση ότι έγνοια και στόχος του είναι κάθε μέρα που περνά να δημιουργούνται εκείνες οι προοπτικές που να μας οδηγούν στην πρόοδο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι για να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία «έπρεπε να υλοποιήσουμε τολμηρές αποφάσεις, πολλές από τις οποίες είχαν υψηλό πολιτικό κόστος».

 

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του στην αποψινή ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), παραδέχθηκε ότι «η γραφειοκρατία παραμένει ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα της χώρας» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «συνειδητοποιώντας ότι επιτέλους χρειάζονται άλματα, να μεταρρυθμίσουμε κατά τρόπο αποτελεσματικό», όπως είπε, τη Δημόσια Υπηρεσία.
 
Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού αναφέρθηκε στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και στις αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης αλλά και στους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης 4% που βιώνει η οικονομία, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες του ΑΕΠ κατά την περίοδο της κρίσης με μεγέθυνση της οικονομίας την τριετία 2015-2018 κατά 16%, είπε ότι πετύχαμε μείωση της ανεργίας στο 7% περίπου και έχουμε θέσει ως στόχο, όπως τόνισε, «το 2020 να φτάσουμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναθεωρήσουμε και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο  πτυχές της κοινωνικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE