ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αμφίρροπες «μάχες» στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF

Αμφίρροπες «μάχες» στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF

Τη ΣΚΟΚ εκπροσωπούν στη συνέλευση, ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος και ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης που διεκδικούν επανεκλογή τους στην προεδρία της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου και στην Τεχνική Επιτροπή αντίστοιχα.

Στο Μόναχο της Γερμανίας βρίσκονται αυτές τις μέρες, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος και ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης, για να εκπροσωπήσουν την Ομοσπονδία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF (30 Νοεμβρίου – 2η Δεκεμβρίου), η οποία φέτος είναι και εκλογική.

Με δεδομένο ότι οι απερχόμενοι, πρόεδρος και γενικός γραμματέας, Ολεγκάριο Βάσκες Ράνια και Φρανς Σράιπερ δεν διεκδικούν επανεκλογή τους, αναμένονται αρκετά … παρασκήνια και σκληρές «μάχες» για την κατάληψη των δυο καίριων θέσεων του διοικητικού συμβουλίου της ISSF.

Για την προεδρία η «μάχη» θα δοθεί μεταξύ των δυο μέχρι τώρα αντιπροέδρων της Διεθνούς Ομοσπονδίας, του Ιταλού Λουτσιανό Ρόσσι και του Ρώσου Βλαδιμίρ Λίσιν, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC.

Τη θέση του γενικού γραμματέα διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, οι εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Ρωσίας, του Σουδάν και του Πακιστάν, ενώ αρκετοί είναι και οι μνηστήρες για τη θέση των τεσσάρων αντιπροέδρων του Δ.Σ.

«Μάχες» αναμένεται να δοθούν και στην εκλογή των προέδρων των διαφόρων Επιτροπών της ISSF.

Από κυπριακής πλευράς, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου όπου θα έχει ως κύριο αντίπαλο τον εκπρόσωπο της Ιταλίας Ντανιέλ Γκέλφι, ενώ πιο εύκολη θεωρείται η προσπάθεια του Πέτρου Κυρίτση για επανεκλογή του στην Τεχνική Επιτροπή.

Επανεκλογή διεκδικεί και ο αρχιδιαιτητής και ταμίας της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος στην Επιτροπή Κριτών της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα αποφασιστεί και η χώρα που θα διοργανώσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, όπου βασικοί διεκδικητές είναι η Κύπρος και η Ιταλία.

Στην ανάπαυλα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ISSF, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του προεδρείου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ESC, όπου ο Πέτρος Κυρίτσης είναι αντιπρόεδρος.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν χωριστές συσκέψεις των εκπροσώπων των χωρών που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, καθώς και των χωρών που αποτελούν την Κοινοπολιτειακή Συνομοσπονδία.

Στην Κοινοπολιτειακή σύσκεψη μεταξύ άλλων θα ζητηθεί η συμπερίληψη όλων των αγωνισμάτων της σκοποβολής, στο πρόγραμμα των Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Μπέρμιγχαμ του 2022.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top