ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από Ελλάδα - Δεν έχει όνομα στην Κύπρο

Φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από Ελλάδα - Δεν έχει όνομα στην Κύπρο

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει κυρίως την Νότια Ελλάδα, αναμένεται να γίνει αισθητό στην Κύπρο από το βράδυ της Πέμπτης (29/11).

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Στην Ελλάδα, το κύμα κακοκαιρίας ονομάστηκε «Πηνελόπη», ωστόσο, όπως εξήγησε στο ThemaOnline ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος, στην Κύπρο δεν δίνεται κάποιο όνομα, διότι αρκετοί το συνδυάζουν με τυφώνες, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Την Κύπρο επηρεάζει χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα γίνει αισθητό από το βράδυ της Πέμπτης (29/11) μέχρι και την Παρασκευή (30/11), κυρίως στα δυτικά και βόρεια και αναμένεται να υπάρξουν έντονες τοπικές βροχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, είναι απολύτως φυσιολογικό για την εποχή και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους λειτουργούς του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Ο κ. Μούσκος, σημείωσε ότι αν χρειαστεί, το Τμήμα θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό για τα καιρικά φαινόμενα.

Η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας μέχρι την Παρασκευή (30/11):

Το απόγευµα της Πέμπτης (29/11) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεµα µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν µεταβλητοί ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή (30/11) ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν µεταβλητοί ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top