Επιτέλους: Λήφθηκε απόφαση για μείωση του φόρου στα καύσιμα- Αυξάνονται και οι χαμηλές συντάξεις

Επιτέλους: Λήφθηκε απόφαση για μείωση του φόρου στα καύσιμα- Αυξάνονται και οι χαμηλές συντάξεις

«Κοινωνικό πακέτο» ύψους 100.000.000 ευρώ εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως ανέφερε, είναι μια πρώτη δέσμη μέτρων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν θέματα που αφορούν άλλους ανθυποψηφίους του με κάποιες «καινοτόμες ιδέες» όπως της χαρακτήρισε.

Στην παρουσία των Υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και της Υπ. Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, συμφωνήθηκε το πρώτο «πακέτο» το οποίο ουσιαστικά επικεντρώνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων.

Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, μια δαπάνη 22 εκατομμυρίων, αναμένεται να δώσει «μικρή ανάσα» ύψους 50 ευρώ, τα οποία αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ακόμα και πριν το τέλος του έτους σύμφωνα με την κυρία Αιμιλιανίδου.

Σχετικά με τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι για το οποίο οργανωμένα σύνολα «φωνάζουν» εδώ και καιρό, η Κυβέρνηση αποφάσισε την μείωση του κατά 5 σεντ το λίτρο, κάτι που θα «ανακουφίσει» τις τσέπες των Κύπριων καταναλωτών και θα «στοιχίσει» στο κράτος 45.000.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE