Το Early Learning Centre φέρνει πιο κοντά γονείς και παιδιά – Το δώρο τους για τα Χριστούγεννα

Το Early Learning Centre φέρνει πιο κοντά γονείς και παιδιά – Το δώρο τους για τα Χριστούγεννα

Πόσο χρόνο αφιερώνει ο μέσος γονέας όταν παίζει με τα παιδιά του; Ποια είναι τα οφέλη του χρόνου αυτού για τη μελλοντική ανάπτυξή τους; Με ποιους τρόπους ένα φαινομενικά απλό παιχνίδι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του εγκεφάλου, του χαρακτήρα και των δεξιοτήτων που θα αποκτήσει ένα παιδί μεγαλώνοντας; 

Η ευθύνη των γονέων για την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών τους αναμφίβολα είναι μεγάλη και καθοριστική, όπως έχει ειπωθεί, «δυστυχώς τα παιδιά δεν έρχονται στον κόσμο με ένα εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης και ανάπτυξης», γι’ αυτόν τον λόγο πολύ συχνά οι γονείς αυτοσχεδιάζουν με γνώμονα την αγνή αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά τους.

Αυτή η πρωταρχική έννοια της φροντίδας ωστόσο, σε μια εποχή που ο τομέας της επιστήμης που ερευνά την ανάπτυξη των νέων παιδιών έχει κάνει τεράστια άλματα, μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει πιο μεθοδική και αποτελεσματική με απλούς τρόπους και την απαραίτητη επένδυση πολύτιμου χρόνου από την ομολογουμένως «γεμάτη» καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE