ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξέλιξη με τον αεροπειρατή της Λάρνακας- Τα νεότερα από την Αίγυπτο

Εξέλιξη με τον αεροπειρατή της Λάρνακας- Τα νεότερα από την Αίγυπτο

Ενώπιον Δικαστηρίου στην Αίγυπτο οδηγήθηκε την Τετάρτη 5/12 ο Σεϊφ Μουσταφά, ο 60χρονος που το 2016 απειλούσε να πυροδοτήσει μια δήθεν «ζώνη με εκρηκτικά» με την οποία ήταν ζωσμένος. Μετά από αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας παραδόθηκε στις Αρχές.

Από τότε μέχρι και τον Αύγουστο του 2018 ήταν κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές πριν εκδοθεί στη χώρα καταγωγής του μετά από σχετικό αίτημα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με συναδέλφους στη αραβική χώρα τα πράγματα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον 60χρονο, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες μεταξύ άλλων πολύ σοβαρές κατηογίες μεταξύ των οποίων αυτές της αεροπειρατείας και τρομοκρατικής ενέργειας. Βέβαια ο ίδιος είχε αναφέρει στις Κυπριακές αρχές ότι ζήτησε την εκτροπή της πτήσης στη Λάρνακα ώστε να επανενωθεί με την οικογένεια του ύστερα από 24 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 60χρονος απειλούσε και εκφόβιζε τους 72 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος ενώ στόχο είχε να βλάψει τον τουριστικό τομέα της Αιγύπτου, να αποδυναμώσει τη φήμη της χώρας και να δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα στην Αίγυπτο.

Τα ρεπορτάζ σημειώνουν πως κατά τη διάρκεια των ερευνών ο Σεϊφ Μουσταφά ομολόγησε πως το 2015 επισκέφθηκε το Σουδάν για να συναντήσεις τους ηγέτες της «Μουσουλμανικής αδελφότητας» και να ζητήσει να συμμετάσχει σε τρομοκρατικές ενέργειες που θα οργανώνονταν στην Αίγυπτο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top