ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 διδάσκουν το Fair Play στους μαθητές της Κύπρου

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 διδάσκουν το Fair Play στους μαθητές της Κύπρου

Βρίσκονται στην Κύπρο και το πρωί της Πέμπτης (06/12) αντιμετωπίζουν τους Legends της Εθνικής Κύπρου, σε έναν φιλικό αγώνα που γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play ΚΟΑ – ΚΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκονται  από το πρωί της Τετάρτης (05/12) επτά Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 προκειμένου να λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6×6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play ΚΟΑ – ΚΟΕ για το 2018, Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» το πρωί της Πέμπτης (06/12) και θα τον παρακολουθήσουν 2.500 μαθητές. Η εκδήλωση δεν είναι ανοικτή για το κοινό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (05/12) οι Καραγκούνης και Νικοπολίδης μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στον ΚΟΑ. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και Δια βίου Πρέσβειρα #BeActive κα Κάλλη Χατζηϊωσήφ, ο εκπρόσωπος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Χαράλαμπος Χρήστου, ο Πρεσβευτής Fair Play Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, εκ μέρους των Κύπριων διεθνών. Πέραν των Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνου με την κυπριακή ομάδα θα παίξουν οι Νίκος Παναγιώτου, Γιώργος Θεοδότου, Ηλίας Χαραλάμπους, Σίμος Κρασσάς, Γιώτης Εγκωμίτης, Κώστας Μαλέκκος, Μάριος Χριστοδούλου, Γιασεμάκης Γιασεμή, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Χρύσης Μιχαήλ και Μαρίνος Σατσιάς.  Στην Κύπρο βρίσκονται οι Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Καφές και Γκούμας, οι οποίοι θα τιμηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, το  βράδυ της Τετάρτης (05/12). Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν και όλοι οι Πρεσβευτές Fair Play από το 1996 έως και σήμερα.

«Είναι τιμή μας να σας υποδεχόμαστε στο σπίτι του αθλητισμού της Κύπρου»» είπε απευθυνόμενος στους Legends 2004 ο κ. Γεωργιάδης ενώ η κα Χατζηιωσήφ ανέφερε πως «θέλουμε να μπολιάσουμε τους νέους μας με τις αξίες της Εθνικής Ελλάδας, η οποία είναι ένα άριστο παράδειγμα. Είναι μια ευκαιρία να νιώσουν από κοντά τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού». Ο κ. Χρήστου είπε πως η ΟΠΑΠ Κύπρου θα στέκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες ενέργειες.

Μηνύματα από Καραγκούνη και Νικοπολίδη
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στην Κύπρο ως ομάδα – η πρώτη ήταν πριν τέσσερα χρόνια. Θα δώσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά σε παιδιά. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως αφοσιωμένοι μπορούν να πετύχουν ό,τι και εμείς το 2004» είπε ο Γιώργος Καραγκούνης. Από την πλευρά του ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε ευτυχής καθώς «πρόκειται για μια δράση η οποία αφορά παιδιά, αφού και για εμάς τα παιδιά είναι στο επίκεντρο. Θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα. Το ένα πως οι παρέες γράφουν ιστορία, διότι και εμείς παρέα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε τώρα με τους Legends. Και το δεύτερο πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και εμείς είχαμε διαφορές μεταξύ μας, αλλά ενωθήκαμε και πετύχαμε. Αυτό το μήνυμα αντιπροσωπεύουμε ως ομάδα».

Κωνσταντίνου: «Δεν ήταν θαύμα»
Εκ μέρους των Κύπριων διεθνών ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δήλωσε: «αυτό που έγινε το 2004 δεν ήταν θαύμα. Είχα την τιμή και την τύχη να παίξω συμπαίκτης με τα περισσότερα παιδιά. Είχαν αξία, ήθος, προσωπικότητα, ταλέντο και επαγγελματισμό και γι αυτό έγιναν Πρωταθλητές Ευρώπης. Δυστυχώς όμως προπονούνται ακόμα και στον αγώνα θα έχουμε πρόβλημα!».

Τελευταίος πήρε το λόγο ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής της προσπάθειας Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, που δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία των Legends 2004 στην Κύπρο και ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν την ιδέα και την πρωτοβουλία, με την οποία ολοκληρώνει τον κύκλο του ως Πρεσβευτής Fair Play για το 2018.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου. Τελεί υπό την αιγίδα της Δια Βίου Πρέσβειρας του Προγράμματος #BeActive κ. Κάλλης Χατζηϊωσήφ και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στόχος του αγώνα είναι να μεταλαμπαδευτούν στη νέα γενιά οι αξίες του Fair Play, του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας. Σημειώνεται πως οι LEGENDS 2004 παραμένουν έως σήμερα μια δεμένη παρέα και με σλόγκαν  #ChampionsForLife δίνουν αγώνες φιλανθρωπικού και κοινωνικού σκοπού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μέγας Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου και Χορηγός η Πετρολίνα. Τηλεοπτικός Συνεργάτης είναι η Cytavision. Στηρίζουν οι Χορηγοί των Legends 2004 Aegean Airlines, Λουξ, ΟΤΕ TV και Fair Play καθώς και οι Kapnos Airport Shuttle, Φούρνοι Ζορπάς και ACS Courier.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top