Κάπνισμα: 6 τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη

Κάπνισμα: 6 τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη

Το κάπνισμα είναι μια κακή συνήθεια με αποδεδειγμένα βλαβερές συνέπειες.

Και είναι και επιλογή. Για όσους επιλέγουν να συνεχίζουν να καπνίζουν, υπάρχουν πάντως έξι τρόφιμα τα οποία μπορούν να τους βοηθήσουν να απομακρύνουν τα κατάλοιπα της νικοτίνης.

Νερό: Το νερό είναι γιατρικό για τα πάντα μεταξύ άλλων και για το κάπνισμα, καθώς βοηθά στην αποβολή της νικοτίνης.

Πορτοκάλια: Πλούσια πηγή βιταμίνης C, με αποδεδειγμένα οφέλη, ενώ την ίδια ώρα ενισχύει το μεταβολισμό και μειώνει το στρες (που συνήθως οδηγεί στο κάπνισμα).

Χυμός καρότου: Ο χυμός καρότου έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5, βοηθά στην εξιστάθμισή τους στον οργανισμό.

Σπανάκι: Πλούσια πηγή φολικού οξέος βοηθά και στην αντιστάθμιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος.

Ακτινίδια: Πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

BEST OF TOTHEMAONLINE