ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ στο Twitter: 'Πλήρη στήριξη στη Φιλανδική Προεδρία'

ΠτΔ στο Twitter: 'Πλήρη στήριξη στη Φιλανδική Προεδρία'

Πλήρη στήριξη της Κύπρου στη Φινλανδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την πλήρη στήριξη της Κύπρου στην Φινλανδική Προεδρία της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο twitter για τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Juha Sipilä.

"Είναι με πραγματικά μεγάλη χαρά που υποδέχομαι σήμερα στην Κύπρο τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Juha Sipilä. Θέλω να εκφράσω την πλήρη στήριξή μας στη Φινλανδική Προεδρία που πιστεύουμε ότι αναγνωρίζει με ακρίβεια τις προτεραιότητες πολιτικής της `Ενωσης και αντιμετωπίζει τις κοινές προκλήσεις", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter.

Οι προτεραιότητες της Φιλανδικής Προεδρίας στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη - Sipilä

Οι προτεραιότητες της Φιλανδικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία του Πρωθυπουργού της Φιλανδίας, Juha Sipilä, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν επίσης οι διμερείς σχέσεις, τα περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης των σχέσεων Κύπρου – Φιλανδίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, είπε ο κ. Προδρόμου, τον Φιλανδό Πρωθυπουργό για όλο το πλέγμα τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και για τη χρησιμότητα αυτών των συνεργασιών στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της περιοχής, για τα ενεργειακά θέματα κοκ.

Ως κύρια θέματα στην συνάντηση ο κ. Προδρόμου ανέφερε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 2027, το ζήτημα της εσωτερικής αγοράς, την προώθηση της νομισματικής ένωσης και το μεταναστευτικό. Ιδιαίτερα απασχόλησαν τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, συνέχισε, η συνεργασία που υπάρχει με την Φιλανδία για νεοφυή επιχειρηματικότητα και η εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας για τα start ups και τη δικοινοτική συνεργασία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top