ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαλάρωσε και μετά… ΙΔΡΩΣΕ η Τσέλσι, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλάρωσε και μετά… ΙΔΡΩΣΕ η Τσέλσι, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο δύσκολο απ’ ότι φαινόταν εξαρχής το έκανε η Τσέλσι! Επαναπαυόμενη στα δυο τέρματα που πέτυχε από το πρώτο μέρος, η Τσέλσι… χαλάρωσε στη συνέχεια, αγχώθηκε, αλλά έφυγε από το «Αmex Stadium» με τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1) και παράλληλα ανέβηκε στην 4η θέση με 37 βαθμούς πλέον! Πέδρο και Αζάρ οι σκόρερ για τους «μπλε», μείωσε στη συνέχεια για τους «γλάρους» ο Μαρτς.

Έστω και δύσκολα, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι φεύγει με το τρίποντο από τη νότια Αγγλία, φτάνοντας πλέον τους 37, ως μόνη τέταρτη, μετά και την ήττα της Άρσεναλ από τη Σαουθάμπτον (3-2).

Άτυχη η Μπράιτον, πίεσε αρκετά για την ισοφάριση στο τέλος, έχοντας όμως πρώτα «σπαταλήσει» ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο δεν σημείωσε καν τελική προσπάθεια!

Αναμενόμενο σκηνικό στο πρώτο μέρος, καθώς η παθητικότητα της Μπράιτον έδωσε τη… μπαγκέτα του αγώνα στην Τσέλσι, που πίεσε εξαρχής για ένα γρήγορο γκολ.

Η.. προειδοποιητική βολή ήρθε από μακρινό σουτ με τον Λουίζ στο 6ο λεπτό, μέχρι να έρθει ο Πέδρο έντεκα λεπτά μετά και να ανοίξει το σκορ.

Ύστερα από ωραία ενέργεια του Αζάρ, η κάθετη μπαλιά του βρήκε τον Ισπανό που με… εξουδετερωμένο τον Ράιαν δεν ζορίστηκε για να κάνει το 1-0.

Χωρίς να φρενάρει την απόδοση της, η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο τέρμα, όταν ο Γουίλιαν έκλεψε την μπάλα από τον Μπάλογκαν, πάσαρε στον Αζάρ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα τον Ράιαν.

Με εννιά ασίστ πλέον, ο Βέλγος παραμένει ο κορυφαίος σε ασίστ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (9 τον αριθμό).

Παράλληλα, συν τα οκτώ γκολ του, έχει συμβολή σε 17 τέρματα της ομάδας του, περισσότερα ήδη σε σχέση με την περασμένη σεζόν (16)!

Τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν ήρεμα για την «μπλε» άμυνα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 52΄, με το σουτ του Μαρτς βέβαια να μην ανησυχεί τον Κέπα.

Από την στιγμή που το παιχνίδι δεν κλείδωσε στο 63ο λεπτό, όταν ο Αλόνσο σημάδεψε με μακρινό σουτ το δοκάρι του Ράιαν, η Μπράιτον συνέχιζε δειλά-δειλά να ανεβαίνει.

Ότι δεν κατάφερε προηγουμένως ο Άγγλος χαφ το πέτυχε στο 65’, όταν πρόλαβε τον Ισπανό κίπερ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2 το σκορ.

Χάρη στο τέρμα αυτό αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν θάρρος για να κυνηγήσουν από το ματς το κάτι παραπάνω.

Από τον… φρενήρη ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Σάρι έπεσαν σε απόδοση αισθητά στα τελευταία είκοσι λεπτά ιδίως, προσπαθώντας να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι… έριξαν τις ζαριές τους στο τέλος, με ένα φάουλ του Μαρτς, το οποίο όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κέπα, αλλά και με (τελικώς άστοχη) κεφαλιά του Ντανκ στις καθυστερήσεις, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση.

Ένα σημαντικό «διπλό» για τους Λονδρέζους, που ωστόσο ήρθε με… αγκομαχητά στο τέλος, με τη Μπράιτον να μένει με την… προσπάθεια, και με 21 πόντους στην 13η θέση.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Μπάλογκαν, Ντανκ, Μπερνάρντο, Νόκαερ (85’ Λοκάντια), Πρέπερ, Στέφενς, Μαρτς, Γκρος (81’ Mπισουμά), Μάρεϊ (59’ Αντόνε).

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (75’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο, Αζάρ (83’ Ζιρού), Γουίλιαν.

Πηγή: england365.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top