Επιστολή προς Λουτ από Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος»

Επιστολή προς Λουτ από Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος»

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» σε επιστολή της προς την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, αναφέρεται στην ανάγκη για «επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών βασισμένης σε ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι και κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα με στόχο την  ολοκλήρωση  της  διαδικασίας βασισμένοι στο πλαίσιο του Αντόνιο Γκουτέρες».


Η επιστολή υπογράφεται από 76 οργανώσεις και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής και ανέλαβε να την διαβιβάσει στην κ. Λουτ η Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ),  Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποία  Αντιπροσωπεία της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας συνάντησε στο χώρο του Αεροδρομίου Λευκωσίας.
               
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, σημειώνεται και η ανάγκη, όπως η κοινωνία των πολιτών συμπεριληφθεί στη διαδικασία των συνομιλιών οι οποίες να οδηγήσουν σε ένα επανενωμένο νησί με μια μοναδική διεθνή προσωπικότητα, μια μόνο κυριαρχία και μια ιθαγένεια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE