ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Χριστούγεννα και οι κλοπές «θερίζουν» - Πώς να προστατευτείτε

ΚΥΠΡΟΣ: Χριστούγεννα και οι κλοπές «θερίζουν» - Πώς να προστατευτείτε

Διανύουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και οι διακινήσεις των πολιτών στα εμπορικά κέντρα για τα αναγκαία ψώνια και τους εορτασμούς έχει αυξηθεί.

Υπάρχει πάντα όμως, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, ο κίνδυνος να σημειωθούν περιστατικά κλοπής περιουσίας από οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε τέτοιες εμπορικές περιοχές.

Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας ή ακόμα και την κλοπή του ιδίου του οχήματος.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των κλοπών, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

  1. Εντός των οχημάτων δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων και να ωθήσουν στην κλοπή τους, καθώς και στην πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, όπως σπάσιμο τζαμιού ή παραβίαση πόρτας του οχήματος.
  2. Τα οχήματα να σταθμεύονται σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο, ενώ επίσης δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.
  3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο τα οχήματα να σταθμεύονται σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία πρέπει να αποφεύγονται.
  4. Όταν σταθμεύσουμε το όχημα μας, βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του.
  5. Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα,  να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top