ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: Η Γέννηση του Χριστού το μέγιστο γεγονός

Αρχιεπίσκοπος: Η Γέννηση του Χριστού το μέγιστο γεγονός

Η Γέννηση του Χριστού είναι το μέγιστο γεγονός, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

"Ο Χριστός με την ενανθρώπισή Του πραγματώνει το θεϊκό σχέδιο για τη δημιουργία του ανθρώπου κατ` εικόνα και καθ` ομοίωσιν Αυτού", επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` στην εγκύκλιό του προς τους πιστούς, που αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς.

Η Γέννηση του Χριστού "είναι το μέγιστο γεγονός, που έδωσε νόημα στο παρελθόν και σκοπό στο μέλλον", τόνισε. Η ειρήνη τού Χριστού είναι διαρκής και αιώνια, εδράζεται επί της δικαιοσύνης και της καταλλαγής του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπό του, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος και υπέδειξε ότι "αυτή την αιώνια ψυχική γαλήνη ευαγγελίστηκαν οι άγγελοι εκείνη την ανεπανάληπτη νύχτα στη Βηθλεέμ, με τον ύμνο Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη".

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επικαλέστηκε το άπειρον έλεος του Κυρίου σε όλους, ιδιαίτερα στους αγνοούμενους και στους συγγενείς τους, στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους πάσχοντες. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η νέα χρονιά να οδηγήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top