ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρία άτομα με κυπριακή υπηκοότητα στην λίστα με τους 27 καταζητούμενους εγκληματίες του Ηνωμένου Βασιλείου –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρία άτομα με κυπριακή υπηκοότητα στην λίστα με τους 27 καταζητούμενους εγκληματίες του Ηνωμένου Βασιλείου –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τρία άτομα με κυπριακή υπηκοότητα και ακόμη ένα πρόσωπο ελληνοκυπριακής καταγωγής βρίσκονται στην ανανεωμένη λίστα με τους καταζητούμενους εγκληματίες της Εθνικής Αντεγκληματικής Υπηρεσίας (National Crime Agency - NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εν λόγω λίστα που σύμφωνα με αγγλικά Μ.Μ.Ε. ανανεώθηκε και δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες, περιλαμβάνει 27 πρόσωπα, τα οποία έχουν προβεί σε αξιόποινες πράξεις, δηλαδή σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Ανάμεσά τους είναι τρία άτομα που κατέχουν ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον 27χρονο Κώστα Σαμψών, τον 47χρονο Μεχμέτ Σελίχ και τον 40χρονο Οσμάν Αϊντενίζ. Ο τέταρτος της παρέας είναι ο 75χρονος Χριστάκης Φιλίππου, γνωστός και με το όνομα Χριστάκης Χρυσοστόμου. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είναι κάτοχος βρετανικής εθνικότητας, ωστόσο όπως φαίνεται και από το όνομά του είναι Ελληνοκυπριακής καταγωγής.

Πιο κάτω, παραθέτουμε αναλυτικά φωτογραφίες τους, αλλά και λεπτομέρειες για τις αξιόποινες πράξεις τους, όπως είχαν δημοσιευτεί παλιότερα από την Αστυνομία Κύπρου:


• Κώστας Σαμψών


Έχει ύψος 1,75 μ., είναι ισχυρής σωματικής διάπλασης, μεσογειακής εμφάνισης με καστανά μάτια και πολύ κοντά μαύρα μαλλιά/ξυρισμένο κεφάλι.
Στις 25/8/12 ο Σαμψών καταδικάστηκε για βιασμό μιας κοπέλας που συνάντησε σε νυκτερινό μπαράκι στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2010. Η κοπέλα δεν αισθάνθηκε καλά μετά την κατανάλωση ενός ποτού από έναν άγνωστο και ο Σαμψών με έναν φίλο του προσφέρθηκαν να τη συνοδεύσουν στην οικία της. Ο Σαμψών είπε σε έναν από τους φίλους της κοπέλας ότι ήταν ιατρικός πραγματογνώμονας. Στη συνέχεια, βίασε την κοπέλα στο διαμέρισμά της, ενώ ήταν σε κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Σαμψών καταδικάστηκε, επίσης, για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου της, καθώς και ενός φορητού υπολογιστή και παιχνιδιών κονσόλας του συγκάτοικου της.

• Μεχμέτ Σελίχ


Είναι ύψους 1,68 μ. με καστανά μάτια και κοντά καστανά μαλλιά, με ουλή στο δεξί μάτι. Μεταξύ του Δεκεμβρίου 2010 και Νοεμβρίου 2011 ο Salih κατηγορείται ότι συμμετείχε σε συνωμοσία για παροχή κοκαΐνης. Φέρεται ότι επικοινωνούσε σε τακτική βάση με συνεργό του για σκοπούς αγοράς κοκαΐνης, μεταφέροντας και εισπράττοντας χρήματα.

Τον Μάιο του 2011 ο Salih φέρεται να επισκέφθηκε το Lincolnshire για να μεταφέρει ποσότητα κοκαΐνης και εκεί ανακαλύφθηκε από την αστυνομία. Συνελήφθη ενώ είχε στην κατοχή του 20.000 λίρες Αγγλίας (€25.000). Ο Salih αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα χωρίς αυτός να το πράξει.

• Οσμάν Αϊντενίζ


Ο Αϊντενίζ καταζητείται σε σχέση με συνωμοσία για την παροχή 17,83 κιλών διαμορφίνης. Σχετικά με την εν λόγω υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί άλλα τρία πρόσωπα. Επίσης, καταζητείται για συνωμοσία σε διάπραξη κλοπής και για μεταφορά περιουσίας.

• Χριστάκης Φιλίππου

Έχει ύψος 1,69 μ., μέτριας σωματικής διάπλασης, με γκριζωπά μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω και αραιωμένο το μπροστινό μέρος της κεφαλής. Έχει πυκνά φρύδια.
Μεταξύ των ετών 2004 και 2006, ο Φιλίππου συμμετείχε σε συνωμοσίες κατά τις οποίες αυτός και οι συγκατηγορούμενοί του επανειλημμένα απέκτησαν ή μερικές φορές ίδρυσαν, επιχειρήσεις ταξιδιωτικών γραφείων που χρησιμοποίησαν ως μέσο για την τέλεση της απάτης. Τα γραφεία αυτά προσέλκυαν πελάτες προσφέροντας τους μειωμένες τιμές για διακοπές. Οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές που οι νόμιμες εταιρείες δεν μπορούσαν να τις ανταγωνιστούν. Σε κάθε περίπτωση, το ταξιδιωτικό γραφείο έπαυε τις συναλλαγές του, αφήνοντας τους πελάτες χωρίς διακοπές. Μέσω αυτής της απάτης, εξαπατήθηκαν περίπου 20.000 άτομα.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top