ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εργοδότες που καταδικάστηκαν στην Κύπρο για θέματα ασφαλείας στην εργασία

Οι εργοδότες που καταδικάστηκαν στην Κύπρο για θέματα ασφαλείας στην εργασία

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε μέσα στο 2018 τους πιο κάτω εργοδότες, ως αποτέλεσμα ποινικών διώξεων, που προώθησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες αφορούσαν θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

 

Την εταιρεία «Α. Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΤΔ.», που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, σε συνολικό πρόστιμο €6.000, για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) Κανονισμών και των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών, που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο άλλους εργοδοτούμενούς της και άλλα πρόσωπα:

(α)      Παράλειψη λήψης μέτρων συλλογικής προστασίας κατά την εκτέλεση εργασιών σε επικλινή στέγη, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, να πέσει από ύψος 4.30 μέτρων περίπου και να τραυματιστεί σοβαρά.

(β)  Παράλειψη σχεδιασμού, κατασκευής, ανέγερσης και συντήρησης κατάλληλων ικριωμάτων από κατάλληλα και ικανοποιητικής αντοχής υλικά, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενα της πρόσωπα να εκτίθενται σε κίνδυνο πτώσης πέραν των τριών μέτρων.

(γ)     Παράλειψη να έχει στη διάθεσή της γραπτή εκτίμηση των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων, σε σχέση με τις εργασίες τοποθέτησης μοριοπλακών (πλακάζ)   σε επικλινή στέγη, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενα και άλλα πρόσωπα στην εργασία να εκτίθενται  σε κίνδυνο, λόγω του μη έγκαιρου εντοπισμού και εκτίμησης των κινδύνων, καθώς και της μη λήψης των αναγκαίων προστατευτικών και προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top