ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακοπές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου οι βουλευτές - 11 του μήνα η πρώτη Ολομέλεια του 2019

Διακοπές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου οι βουλευτές - 11 του μήνα η πρώτη Ολομέλεια του 2019

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων για το 2019, ενώ η πρώτη σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής για το νέο έτος συγκλήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής μέχρι στιγμής, οι εργασίες των Επιτροπών επαναρχίζουν στις 7 Ιανουαρίου με συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία θα συνεχίσει τη συζήτηση για σειρά θεμάτων όπως τον περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (διακατοχή, εγγραφή και εκτίμηση) τροποποιητικό (Αρ. 4) Νόμο του 2018, τον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών τροποποιητικό (Αρ. 3) Νόμο του 2018, τον περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας τροποποιητικό (Αρ. 3) Νόμο του 2018, τους περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (διαχωρισμός ακίνητης ιδιοκτησίας που κατέχεται κατ’ εξ αδιαιρέτου ιδανικές μερίδες) Κανονισμούς του 2018 και τον περί Δήμων τροποποιητικό Νόμο του 2010 που είναι πρόταση νόμου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Επίσης, η Επιτροπή Εσωτερικών την ίδια μέρα θα συζητήσει για τον περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών τροποποιητικό (Αρ. 2) Νόμο του 2018 και τον περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου τροποποιητικό Νόμο του 2018.

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων για συνέχιση της συζήτησης για τη διαχείριση υδάτων και συγκεκριμένα τους περί Προστασίας και Διαχείρισης των Υδάτων (μέτρα προστασίας ταμιευτήρων, των οποίων το νερό προορίζεται και για ανθρώπινη κατανάλωση) Κανονισμούς του 2018.

Επίσης, η Επιτροπή θα συνεχίσει τη συζήτηση για την λειτουργία των λαϊκών αγορών με τον περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών τροποποιητικό Νόμο του 2018. Πρόκειται για πρόταση νόμου του βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών.

Αλλα θέματα που θα τεθούν θα είναι οι περί Σπόρων (ελαιούχα και κλωστικά φυτά) τροποποιητικοί Κανονισμοί του 2018 και οι περί Παραγωγής και Εμπορίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού Καλλωπιστικών Φυτών τροποποιητικοί Κανονισμοί του 2018.

Τέλος, η Επιτροπή Γεωργίας θα συζητήσει τη δημιουργία και λειτουργία Λαϊκών Αγορών σε Δήμους και σε μεγάλα αγροτικά κέντρα για τη διάθεση των αγροτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Πρόκειται για αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Επίσης, την ίδια μέρα, 8 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τρία θέματα στην ατζέντα, τον περί της Συμφωνίας Ενισχυμένης Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της αφενός και της Δημοκρατίας του Καζακστάν αφετέρου κυρωτικό Νόμο του 2018, τον περί της Συμφωνίας για την Έκδοση Φυγοδίκων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κυρωτικό Νόμο του 2017 και τον
περί της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Ανιθαγενών κυρωτικό Νόμο του 2011.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα συνέλθει η Επιτροπή Θεσμών, η οποία θα ξεκινήσει τη συζήτηση επί πρότασης νόμου του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη -εκ μέρους όλων των κομμάτων. Πρόκειται για τον περί Κοινοβουλευτικών Συνεργατών Νόμο του 2018. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την πρόσληψη κοινοβουλευτικών συνεργατών. Για το θέμα αυτό κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια μέρα συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η οποία θα συνεχίσει τη συζήτηση του περί των Διαδικασιών Προσφυγής στον Τομέα της Σύναψης των Δημοσίων Συμβάσεων τροποποιητικού Νόμου του του 2018.

Επίσης, θα ξεκινήσει την κατ’ άρθρον συζήτηση του περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από αρμόδιες αρχές για τους σκοπούς της Πρόληψης, Διερεύνησης, Ανίχνευσης ή Δίωξης Ποινικών Αδικημάτων ή της Εκτέλεσης Ποινικών Κυρώσεων και για την Ελεύθερη Κυκλοφορία των Δεδομένων αυτών, Νόμο του 2018 (εναρμονιστικό νομοσχέδιο).

Η Επιτροπή Νομικών θα συζητήσει και τον περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας (παρακολούθηση συνδιαλέξεων και πρόσβαση σε καταγεγραμμένο περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας) τροποποιητικό Νόμο του 2017.

Θα τοποθετηθεί επίσης επί δύο θεμάτων που αφορούν τον περί Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας τροποποιητικό Νόμο του 2018 και του περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας (παρακολούθηση συνδιαλέξεων και πρόσβαση σε καταγεγραμμένο περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας) τροποποιητικό Νόμο του 2017.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top