ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σύλληψη εικονολήπτη για φωτογραφία με μαντήλα- «Προωθούν θρησκεία Σαουδάραβων »

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Σύλληψη εικονολήπτη για φωτογραφία με μαντήλα- «Προωθούν θρησκεία Σαουδάραβων »

Αναβρασμός στα Κατεχόμενα μετά τη σύλληψη εικονολήπτη η ψευδοαστυνομία των, λόγω μιας ανάρτησης σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία φαίνεται μια γυναίκα με ισλαμική μαντήλα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cyprus Mail, η ψευδοαστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εικονολήπτη της Kibris TV, Hasan Cagda, για τέσσερις ώρες το Σάββατο (22/12), μετά από καταγγελία που έγινε εναντίων του.

Ο Cagda, είχε δημοσιεύσει στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία μιας τριμελής οικογένειας που περπατούσε στο χωριό Κιόνελι της κατεχόμενης επαρχίας Λευκωσίας, όπου η μητέρα και η κόρη ήταν ντυμένες με ισλαμική ενδυμασία, ενώ την εικόνα συνόδευε το σχόλιο “θέαμα στον βορρά”.

Πάντως, δημοσίευμα της Yeni Duzen, που επικαλείται η Daily Mail, αναφέρει ότι ο εικονολήπτης κλήθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό το περασμένο Σάββατο και τοποθετήθηκε σε κελί για τέσσερις ώρες, αφού πληροφορήθηκε ότι κάποιος είχε υποβάλει καταγγελία εναντίων του σχετικά με τη φωτογραφία.

Την περασμένη Δευτέρα (24/12) ο Cagda μεταφέρθηκε ενώπιον ψευδοδικαστηρίου, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικά με παραβίαση ιδιωτικής ζωής και δυσφήμισης.

Από πλευρά Cagda, οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι η λήψη φωτογραφιών σε δημόσιους χώρους δεν συνιστούσε έγκλημα, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη λανθασμένη, ενώ αναφέρθηκαν και σε αγωγή κατά της ψευδοαστυνομίας, ζητώντας αποζημίωση για τη στάση της.

Πάντως, και ο ίδιος ο εικονολήπτης, όπως δήλωσε στη Yeni Duzen, είχε προχωρήσει σε καταγγελία, καθώς ο άντρας της οικογένειας τον είχε φωτογραφίσει, αλλά η λεγόμενη αστυνομία δεν έδωσε παρόμοια συνέχεια στη δική του καταγγελία.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και η τουρκοκυπριακή ένωση δασκάλων (KTÖS), μέσω του γενικού γραμματέα Sener Elcil, ο οποίος δήλωσε ότι η καταγγελία έγινε από εκπαιδευτικό που έφθασε στα Κατεχόμενα από την Τουρκία για να διδάξει στα σχολεία θρησκευτικά και ηθική.

Ο Elcil, σε γραπτή του δήλωση καλεί τον λεγόμενο υπουργό Παιδίας, Cemal Ozyigit, να απολύσει αμεσως τους “φανατικούς” που προσπαθούν να προωθήσουν την τύπου Σαουδάραβων θρησκεία και να πάψει το καθεστώς των κατεχομένων να αποτελεί μαριονέτα της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της “Ένωσης εργαζομένων στον Τύπο” Ali Kismir, αναφέρθηκε σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες στην Τουρκία, που σκοπό έχουν τη δημιουργία φόβου στους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και άλλα άτομα που αντιτίθεται στο καθεστώς.

Η ομάδα πρωτοβουλίας «Ανεξάρτητη Οδός» (Independent Road) , επέκρινε τον ψευδοπρωθυπουργό Tufan Erhurman, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία ήταν υπό την εξουσία του και ότι είχε ετοιμάσει τη “νομοθεσία” έτσι ώστε να αποτελέσειο εργαλείο για τη σύλληψη του Cagda.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top