ΔΙΕΘΝΗ

Πιο δημοφιλής από την καγκελάριο Μέρκελ η νέα ηγέτης του CDU

Πιο δημοφιλής από την καγκελάριο Μέρκελ η νέα ηγέτης του CDU

 Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η νέα ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) είναι πιο δημοφιλής από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία στήριξε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Κυριακή 30/12 στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδαματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά. Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top