ΕΛΛΑΔΑ

Δίνεται ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι

Δίνεται ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι

Την δεύτερη μέρα του 2019, σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια στους τρεις μετανάστες ψαράδες που στη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών του Ιουλίου στο Μάτι, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα.

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον Αλβανό Τζέκα Γκάνι, 35 ετών οι οποίοι μαζί με δεκάδες Έλληνες , επέδειξαν αυτοθυσία και ηρωισμό σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους το απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Την αυτοθυσία των τριών μεταναστών εξήρε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μάτι τον Σεπτέμβριο όταν και είχε ανακοινώσει την απόφαση της Πολιτείας να τους δοθεί ελληνική υπηκοότητα ως αναγνώριση των πράξεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης προχώρησε τις διαδικασίες η απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

 «... οι αλλοδαποί ΕΛ ΧΑΜΙΣΙ ΕΜΑΝΤ, ΜΟΥΣΣΑ ΜΑΧΜΟΥΝΤ και ΤΖΕΚΑ ΓΚΑΝΙ προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς την 23η Ιουλίου 2018 κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, έσπευσαν, ανάμεσα στους δεκάδες Έλληνες ψαράδες, αυτοβούλως με αυτοθυσία, αψηφώντας τον κίνδυνο, να σώσουν και έσωσαν δεκάδες συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, των οποίων οι ζωές κινδύνευσαν. Η αυταπάρνηση και η εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο των συγκεκριμένων μεταναστών που διαβιούν μάλιστα νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα επί σειρά ετών, συνιστούν πράξεις που εμπίπτουν τόσο στη γραμματική διατύπωση του νόμου περί προσφοράς εξαιρετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσο και στο πνεύμα του και συνεπώς συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 "τιμητική πολιτογράφηση" του ν.3284/2004...»

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top