LIFESTYLE

Οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου ανοίγουν την πόρτα της μοναστηριακής ζωής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου ανοίγουν την πόρτα της μοναστηριακής ζωής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντάνασσας στον Κοτσιάτη. Γυναίκες που πήραν τη μεγάλη απόφαση να κλείσουν τον κύκλο των κοσμικών συνηθειών τους και να ανοίξουν την πόρτα της μοναστηριακής ζωής.

Αποχαιρέτησαν την οικογένειά τους, την εργασία τους και αναζήτησαν κάθαρση ψυχής σε μία Μονή, έχοντας πλήρη συνείδηση των όλων όσων συνεπάγεται μια τέτοια σημαντική και τεράστια απόφαση.

Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» εισέρχεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντάνασσας στον Κοτσιάτη και γνωρίζει γυναίκες που βίωσαν το θάνατο δικών τους ανθρώπων, απαρνήθηκαν την περιουσία τους και τη συντροφικότητα και επέλεξαν να αφοσιωθούν ψυχή τε και πνεύματι στο Μοναχισμό, υπηρετώντας τον Χριστό και την Εκκλησία.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του καταγράφουν στιγμές από την καθημερινότητα των μοναχών στη Μονή, όπου τις βλέπουμε να καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες με τα διακονήματά τους και να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, χωρίς να αποχωρίζονται στιγμή το κομποσχοίνι από το χέρι τους.

Έχοντας βλέμμα γεμάτο ηρεμία και γαλήνη, εξομολογούνται με γλυκύτητα λόγου πώς αντέδρασαν τα παιδιά και οι οικείοι τους όταν αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο του Μοναχισμού, καταθέτοντας παράλληλα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η ελπίδα, η παρηγοριά και η προσευχή είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τις συμβουλές τους προς τους ανθρώπους που τις αναζητούν για να μοιραστούν μαζί τους τον πόνο, τα προβλήματα και τις σκέψεις τους.

Σε πρώτο πλάνο και η θυγατέρα του θρύλου του Χριστιανισμού, του γνωστού Χατζηφλουρέντζου από τη Μηλιά Αμμοχώστου, που με καθαρά καρδία μάς επισημαίνει ότι ο Μοναχισμός δεν είναι εύκολος αγώνας, αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, ταπείνωση και προσευχή, γεγονός στο οποίο έρχεται να συμφωνήσει και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαΐας, που δεν διστάζει να αναφερθεί με ρεαλισμό ακόμη και στις δυσκολίες και τους πειρασμούς του Μοναχισμού.

Οι «24 ΩΡΕΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, προσεγγίζουν ένα ιδιαίτερο θέμα πνευματικότητας, μεταφέροντας, μεταξύ άλλων, στους τηλεθεατές απαντήσεις που αφορούν σε ερωτήματα επισκεπτών της Μονής γύρω από την ύπαρξη του Θεού, τα κακά της σύγχρονης εποχής, τις ασθένειες που βασανίζουν μέχρι και αθώα παιδιά, το μήνυμα των Χριστουγέννων και για ποιο λόγο η Ιερά Μονή Παναγίας Παντάνασσας έχει γίνει σημείο συνάντησης τόσων πνευματικών ανθρώπων... «24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top