ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Βλάβη στον αγγειογράφο του Γενικού – Σε ιδιωτικά στη Λεμεσό οι ασθενείς

ΠΑΦΟΣ: Βλάβη στον αγγειογράφο του Γενικού – Σε ιδιωτικά στη Λεμεσό οι ασθενείς

Σε ιδιωτικά Νοσοκομεία της Λεμεσού θα μεταφέρονται οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν Πάφου, λόγω βλάβης του αγγειογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, την παραμονή πρωτοχρονιάς και την 1 Ιανουαρίου, οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου που θα προσέλθουν στο Νοσοκομείο Πάφου θα μεταφέρονται σε ένα εκ των δύο ιδιωτικών Νοσοκομείων της Λεμεσού για πρωτογενή αγγειοπλαστική,

Η Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν Πάφου υπενθυμίζει επίσης,  πως το κύριο σύμπτωμα σε περίπτωση οξέως εμφράγματος είναι το έντονο θωρακικό άλγος, συνοδευόμενο με εφίδρωση, ζάλη, προ- λιποθυμία ή ταχυκαρδία, ναυτία ή εμετούς.

Σε μερικές περιπτώσεις εκδηλώνεται με καρδιακή ανακοπή. Όσο ταχύτερα διενεργηθεί αγγειοπλαστική τόσο μικρότερη η νέκρωση στο μυοκάρδιο και κατ´ επέκταση η διατήρηση της ποιότητας της ζωής του ασθενή.

Σε περίπτωση εμφράγματος προστίθεται στην ανακοίνωση, ο ασθενής μεταφέρεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου ή καλείται ασθενοφόρο αναφέροντας με ακρίβεια τα συμπτώματα και την τοποθεσία.

Τα ασθενοφόρα συνοδεύονται από νοσηλευτή και διαθέτουν απινιδωτή για αντιμετώπιση επικίνδυνων επιπλοκών όπως η κοιλιακή μαρμαρυγή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Iσραηλινό drone έπληξε αυτοκίνητο στον Λίβανο, δύο νεκροί ανάμεσά τους και διοικητής της Χεζμπολάχ - Δείτε βίντεο

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Προβλήματα στο Instagram - Tι συμβαίνει στην πλατφόρμα



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top