ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνεχή επαφή Κύπρος - Βρετανία για διαφώτιση στο Κυπριακό ζήτημα

Σε συνεχή επαφή Κύπρος - Βρετανία για διαφώτιση στο Κυπριακό ζήτημα

Σε συνεχή επαφή με το βρετανικό ΥΠΕΞ για το Κυπριακό η Αρμοστεία, αναφέρει ο Υπατος Αρμοστής Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Σε συνεχή επαφή με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται η Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, «προωθώντας τις θέσεις μας με σκοπό την αναζήτηση και εξασφάλιση στήριξης, αλλά, κυρίως διαμηνύοντας τη σημασία που έχει για τους Κύπριους πολίτες αλλά και για το ΗΒ η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών της και όχι προς όφελος τρίτων», ανέφερε ο Υπατος Αρμοστής Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Σε χαιρετισμό του προς την ομογένεια με την ευκαιρία του νέου έτους ο κ. Ευρυβιάδης, επισημαίνει, επίσης, ότι συνεχίζονται οι άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ αναφέρεται και στην πολυσχιδή δράση της Υπάτης Αρμοστείας στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας συνεχούς αναβάθμισης της εικόνας της Κύπρου σε ποικίλους τομείς.

Ο Υπατος Αρμοστής στον χαιρετισμό του εκφράζει περηφάνεια και συγκίνηση για το έργο της κυπριακής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και εύχεται εκ μέρους όλων των στελεχών της Αρμοστείας «υγιές, παραγωγικό, αποτελεσματικό και ευτυχές νέο έτος», καθώς και «λύτρωση και δικαίωση» της Κύπρου.

Ο κ. Ευρυβιάδης αποχαιρετά ένα «εποικοδομητικό» για την Κύπρο 2018, κάνοντας λόγο για σημαντικές εξελίξεις και διπλωματικές επιτυχίες στην ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για ουσιαστικές προσπάθειες για εξορθολογισμό της κρατικής μηχανής και ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Κύπριος διπλωμάτης σημειώνει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

«Περιττό να τονίσω», προσθέτει ο κ. Ευρυβιάδης, «ότι ως Ύπατη Αρμοστεία βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προωθώντας τις θέσεις μας με σκοπό την αναζήτηση και εξασφάλιση στήριξης, αλλά, κυρίως διαμηνύοντας τη σημασία που έχει για τους Κύπριους πολίτες αλλά και για το ΗΒ η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών της και όχι προς όφελος τρίτων».

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα αναφέρεται επίσης στην πολυσχιδή και πολυδιάστατη δράση της Υπάτης Αρμοστείας στο πλαίσιο μίας «γενικότερης προσπάθειας συνεχούς αναβάθμισης της εικόνας της Κύπρου μας σε ποικίλους τομείς, όπως τουρισμό, εμπόριο, ναυτιλία, επενδύσεις, πολιτισμό, μέσα, μεταξύ άλλων και από την ενεργητική συμμετοχή μας σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Κοινοπολιτεία, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός και φυσικά τα διάφορα όργανα και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στην ομογένεια ο κ. Ευρυβιάδης κάνει λόγο για «διαχρονικούς και πολύτιμους συμπαραστάτες στον κοινό εθνικό αγώνα αλλά και στους άλλους σημαντικούς αγώνες της Κύπρου».

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι συνεκτικό στοιχείο της παροικίας είναι η εκκλησιαστική ηγεσία, η οποία πλαισιώνεται και ενισχύεται από μια σειρά οργανωμένων συνόλων, κοινοτήτων, σχολείων και θεσμών.

Σημειώνει ότι με την έντονη και δυναμική παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο η παροικία «διασφαλίζει την ύπαρξή της ως ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων επί του οποίου εδράζεται η εθνική και πολιτισμική μας επιβίωση» και προσθέτει ότι σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια η Ύπατη Αρμοστεία λειτουργεί ως κατ’ εξοχήν θεσμικός κρίκος ανάμεσα στην παροικία και τη μητρόπολη.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση, συμπληρώνει στο χαιρετισμό του ο Ύπατος Αρμοστής, αποδεικνύεται ακόμα ουσιαστικότερη καθώς πλησιάζουμε στα αχαρτογράφητα νερά του Brexit. Ο κ. Ευρυβιάδης υπενθυμίζει ότι η Ύπατη Αρμοστεία διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις για ενημέρωση των Κυπρίων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το Brexit, καθώς και ότι έχει αναπροσαρμόσει τις διαδικασίες προς ταχύτερη εξυπηρέτηση των σχετικών αιτήσεων για έκδοση κυπριακού διαβατηρίου, που αυξήθηκαν κατακόρυφα εντός του 2018.

Ο κ. Ευρυβιάδης διαβεβαιώνει, τέλος, τα μέλη της παροικίας ότι η Ύπατη Αρμοστεία παραμένει το «σπίτι» τους και ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί με πάσα ετοιμότητα εξυπηρετώντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα της κυπριακής οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτό δεν θα ήταν δυνατόν, όμως, χωρίς τις δικές σας μεθοδικές και στοχευμένες προσπάθειες για συσπείρωση των μελών της κοινότητάς μας, χωρίς την ακούραστη δράση σας για προώθηση και προάσπιση των συμφερόντων και δικαίων της ιδιαίτερής μας πατρίδας, της Κύπρου μας. Μας κάνετε περήφανους και μας συγκινείτε. Διότι η δική σας φωνή δεν διασφαλίζει απλώς τη δυναμική παρουσία μας στη βρετανική πολιτική σκηνή, αλλά καθρεφτίζεται ως αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για εθνική δικαίωση στο πρόσωπο του κάθε Κύπριου, είτε ζει στην παροικία είτε στη μητρόπολη», καταλήγει το μήνυμα του Υπάτου Αρμοστή Ευριπίδη Ευρυβιάδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top