ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προωθούνται λύσεις για τα προβλήματα απορροής ομβρίων υδάτων

ΛΕΜΕΣΟΣ: Προωθούνται λύσεις για τα προβλήματα απορροής ομβρίων υδάτων

Προωθούνται λύσεις για τα προβλήματα απορροής ομβρίων υδάτων στη Λεμεσό.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το ΣΑΛΑ επεξεργάζεται άμεσες τεχνικές λύσεις για άμβλυνση του προβλήματος που προέκυψε και για αποφυγή παρόμοιου περιστατικού απορροής ομβρίων υδάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Αναφορικά με τα προβλήματα απορροής των ομβρίων υδάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, που έχουν σημειωθεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις την Τετάρτη 2/1/2019 στη συμβολή των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ο Δήμος Λεμεσού και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, ανακοινώνουν ότι το πρόβλημα αναμένεται θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην Ευρύτερη Αστική περιοχή βόρεια και νότια της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Μετά από την πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την έγκριση των σχετικών πιστώσεων ανατέθηκε στο ΣΑΛΑ η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή συνολικού κόστους 28,5 εκ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ σύμβουλοι μηχανικοί για την ετοιμασία των μελετών ορίστηκαν από το ΣΑΛΑ και οι μελέτες που άρχισαν ήδη, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2019, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2020 μετά από προκήρυξη προσφορών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top