ΕΛΛΑΔΑ

Καταρρίπτει τα επιχειρήματα ΝΔ ο Ζάεφ

Καταρρίπτει τα επιχειρήματα ΝΔ ο Ζάεφ

Ο Ζάεφ καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας, λέει το Μαξίμου.

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε το Μέγαρο Μαξίμου τη σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ο ίδιος τοποθετείται σε μια σειρά θεμάτων αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του Ζάεφ ως πλήρη και κατηγορηματική διάψευση των επιχειρημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σκορπάει στους πέντε ανέμους το σύνολο της επιχειρηματολογίας του κ. Μητσοτάκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, παραπέμποντας σε αποσπάσματα της συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι ο κ. Ζάεφ ξεκαθάρισε ότι η γλώσσα της πΓΔΜ «φυσικά ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών», ότι η χώρα του αναγνωρίζει «την ξεχωριστή κληρονομιά, την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της περιοχής» και ότι «ιθαγένεια σημαίνει υπηκοότητα». Ως προς το τελευταίο ζήτημα, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι «μετά τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος [της πΓΔΜ] γίνεται και ρητό ότι η ιθαγένεια δεν προκαταβάλλει τον εθνοτικό προσδιορισμό των πολιτών της γείτονος και επομένως εθνότητα και ιθαγένεια διαχωρίζονται πλήρως χωρίς να παραμένει κανένα περιθώριο αμφιβολίας».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «διαστρεβλωτικά επιχειρήματα» που διατυπώνουν «οι υποστηρικτές της μισαλλοδοξίας και της αδράνειας για να υποστηρίξουν τη γραμμή Γεωργιάδη- Σαμαρά».

«Τώρα που ο ίδιος ο Ζόραν Ζαεφ καταρρίπτει πλήρως τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας περί εθνότητας, γλώσσας και παράδοσής τι θα κάνει ο κος Μητσοτάκης; Πίσω από ποιο νέο αστείο επιχείρημα θα κρυφτεί για να ικανοποιήσει τους ακροδεξιούς καθοδηγητές του;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top