ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Μέι-Γιούνκερ για το Brexit

Επικοινωνία Μέι-Γιούνκερ για το Brexit

Συνέχεια στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες δίνει η Τερέζα Μέι, η οποία συνομιλεί το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στόχος της είναι να κερδίσει νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις ότι το λεγόμενο ‘backstop’ για την αποφυγή σκληρών συνόρων στη νήσο της Ιρλανδίας θα είναι προσωρινό. Η κα Μέι χρειάζεται αυτές τις διαβεβαιώσεις πριν από την ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit, που περιλαμβάνει το backstop, τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες συνδιαλέξεις με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όπως και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πάντως οι τελευταίες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ, δείχνουν ότι οι όποιες παραχωρήσεις ενδεχομένως να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό δεν θα επαρκούν για να μεταπείσουν αρκετούς Brexiteer βουλευτές των Τόρις και τους βουλευτές του βορειοϊρλανδικού DUP που τάσσονται κατά της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος για θέματα Brexit του DUP Σάμι Γουίλσον, που συναντήθηκε την Πέμπτη με την πρωθυπουργό Μέι, δήλωσε την Παρασκευή στο BBC ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι υπό τα δεδομένα αυτής της στιγμής δεν βλέπει πώς το κόμμα του θα μπορούσε να υπερψηφίσει τη συμφωνίας που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο κάποιοι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές των Συντηρητικών φέρονται να έχουν συζητήσει με την Ντάουνινγκ Στριτ το ενδεχόμενο να οριστεί ημερομηνία παραίτησης της Τερέζα Μέι μετά από το Brexit με αντάλλαγμα τη θετική τους ψήφο για τη συμφωνία του Brexit. Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τα δημοσιεύματα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top