ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 58χρονος Ελληνοκύπριος κοιμάται εδώ και ένα μήνα στο αυτοκίνητο- «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η γύμνια τους»

ΛΕΜΕΣΟΣ: 58χρονος Ελληνοκύπριος κοιμάται εδώ και ένα μήνα στο αυτοκίνητο-  «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η γύμνια τους»

Ακριβώς απέναντι από το «εντυπωσιακό» κτήριο ‘Τhe Oval’ στη Λεμεσό βρήκε καταφύγιο, μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 58χρονος Κύπριος, ο οποίος εδώ και ένα μηνά παραμένει άστεγος και ταλαιπωρημένος.

Του Στέλιου Στυλιανού

Βλέπετε αυτή είναι η Κύπρος του 2019, η Κύπρος των «εντυπώσεων» και των «εντυπωσιακών κτηρίων», της ευημερίας των αριθμών και όχι των πολιτών. Μόνο που πίσω από τα όμορφα κτίσματα, κρύβεται η  «πικρή» πραγματικότητα.

Για τον 58χρονο Κύπριο, τον κύριο Π. ειδοποιήθηκε η «Κίνηση για το Δικαίωμα της Στέγασης» καθώς και δημοσιογράφος από το ThemaOnline,  με λειτουργούς του Γρ. Ευημερίας να φτάνουν στο σημείο μετά από την πάροδο σχεδόν 2 ωρών και μετά από διαβουλεύσεις μίας και πλέον ώρας, το μόνο που μπορούσαν να προσφέρουν στις 21:00 το βράδυ ήταν τη διανυκτέρευση του άστεγου σε παρακείμενο χαμηλού κόστους κατάλυμα.

Οι άνθρωποι το παραδέχθηκαν, δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με άστεγους, «πάτησαν» την αξιοπρέπεια ενός συμπατριώτη μας, για να του προσφέρουν ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί όπως αξίζει στον κάθε άνθρωπο. Και μετά τι; Αύριο τι;

Ο κύριος Π. ένας πολύ καλός και ταλαιπωρημένος άνθρωπος, πρώην επιχειρηματίας που δυστυχώς το λουκέτο μεγάλης υπεραγοράς τον κατέστρεψε οικονομικά όπως πληροφορούμαστε, πληρώνει για τα λάθη της ζωής του. Πληρώνει μόνος και το αποδέχεται. Αξίζει όμως αυτής της αντιμετώπισης από την πολιτεία;

Άνεργος το τελευταίο διάστημα ο 58χρονος Κύπριος ζει με ένα επίδομα 240 ευρώ (το μισό από το ΕΕΕ, καθώς το υπόλοιπο αποκόπτεται και πάει στα παιδιά του). Δεν ζητά μεγαλεία, δεν θέλει να ενοχλήσει, θέλει τα απαραίτητα. Ένα μέρος να κοιμηθεί και ένα πιάτο φαγητό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα κέντρο φιλοξενίας για αυτούς τους ανθρώπους, που ψάχνουν «μια φωλιά» για να τρυπώσουν μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

Ένα κέντρο φιλοξενίας που ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να είχε λειτουργήσει. Εντάξει, το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν προτεραιότητες, «κυβερνά» το χρήμα, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έρχονται δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα.

Τι έγινε με τον κύριο Π; Μετά που τέλειωσε η διανυκτέρευση του στο χαμηλού κόστους κατάλυμα, επέστρεψε μέσα στο αυτοκίνητο του στη παραλία και ύστερα από μια σειρά τηλεφωνημάτων και επαφών της «Κίνησης για το δικαίωμα της στέγασης» ο 58χρονος Κύπριος, έως ότου δοθεί μια λύση στο πρόβλημα του, θα φιλοξενείται σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top