Υπερχείλισε το πρώτο φράγμα της Πάφου- Από μέρα σε μέρα και το δεύτερο

Υπερχείλισε το πρώτο φράγμα της Πάφου- Από μέρα σε μέρα και το δεύτερο

Υπερχείλισε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (Σάββατο 5/1) το φράγμα της Αργάκας.

Το φράγμα, χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού υπερχείλισε όπως αναμενόταν, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Είναι το πρώτο φράγμα που υπερχειλίζει στην επαρχία Πάφου.

'Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, παρά την υπερχείλιση του φράγματος της Αργάκας και την παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών εντούτοις το πρόβλημα της λειψυδρίας εξακολουθεί να υφίσταται.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Αργάκας Σπύρο Πελοπίδα, ο υδατοφράκτης γνωστός ως φράγμα της Αργάκας κατασκευάστηκε το 1964 είναι ύψους 41 μέτρων και έχει χωρητικότητα 990 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Από αυτόν συνέχισε, αρδεύονται όλες οι γεωργικές εκτάσεις της Αργάκας .

Το φράγμα της Αργάκας επισκέφτηκε πολύ κόσμος προκειμένου να δει τις μαγευτικές εικόνες από την υπερχείλιση .

Το δεύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου που αναμένεται να υπερχειλίσει από μέρα σε μέρα είναι το φράγμα του Πωμού χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

LIVE: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, καταρρίφτηκε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ στο Ιράκ - Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά ενέργειας

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE