ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτό ήταν… ΤΡΙΦΥΛΛΙ και πρώτο για φέτος!

Αυτό ήταν… ΤΡΙΦΥΛΛΙ και πρώτο για φέτος!

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΚ (6/1) ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να είναι οι νικητές με 1-0. Το γκολ ο Κατελάρης στο 70′.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά όμως η Ομόνοια ήταν αυτή που έδειξε περισσότερη διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να επιτεθεί. Ο Ντάρμπισαϊαρ στο 6′ έχασε μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ όμως η κεφαλιά του έφυγε λίγο έξω. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Τολεμές στο 12′ του οποίου το σουτ κόντραρε και ο Μεχίας απέκρουσε με δυσκολία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατάνε μπάλα και να ψάχνουν για το γκολ όμως δεν είχαν την απαραίτητη δημιουργία. Από την άλλη η ΑΕΚ δεν έκανε το γνωστό της παιχνίδι κατοχής και είχε περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν.

Τα λεπτά στο πρώτο μέρος κυλούσαν και η εικόνα ήταν αυτή. Αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, οι πράσινοι να είναι αυτοί που κρατούν περισσότερο την μπάλα χωρίς κάτι ιδιαίτερο και το 0-0 να παραμένει.

Οι κιτρινοπράσινοι ισορρόπησαν μετά το 30′ και απείλησαν μέσα σε ένα δίλεπτο δύο φορές (36′ και 38′) όμως ούτε ο Τολεμές, ούτε ο Ίγκορ κατάφεραν να νικήσουν τον Μεχίας.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 39′ όμως η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν πέρασε από όλους και ο Μεχίας με υπερένταση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Μέχρι την λήξη των πρώτων 45′ δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν πετύχει κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, απλά η ΑΕΚ είχε διάθεση να επιτεθεί με περισσότερες αξιώσεις, κάτι που όμως δεν έγινε. Και οι δύο ομάδες είχαν θέμα στον τομέα της δημιουργίας μιας και δεν έφτιαχναν φάσεις.

Το παιχνίδι κυλούσε στο 0-0 και οι δύο προπονητές με τις κινήσεις τους έδειχναν πως θέλουν το τρίποντο. Απλά κανείς από τους δύο μονομάχους δεν κατόρθωνε να επιβληθεί του άλλου με εμφατικό τρόπο και να κυριαρχήσει. Η Ομόνοια ωστόσο παρέμενε πιο επιθετική από την αντίπαλό της και στο δεύτερο 45λεπτο, και η ΑΕΚ δεν έκανε το παιχνίδι που συνηθίζει, δηλαδή αυτό της κατοχής.

Στο 70′ ήρθε ο Κατελάρης με μακρινό σουτ να αλλάξει τα δεδομένα μιας και παραβίασε την εστία του Τόνιο και το 1-0 ήταν γεγονός.

Τα λεπτά ενώ περνούσαν η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει την ισοφάριση ενώ από την άλλοι οι πράσινοι ήθελαν πάση θυσία να κερδίσουν και να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στο 87′ η ΑΕΚ έχασε την πιο καλή της ευκαιρία για να κάνει το 1-1 όμως ο Κωνσταντίνου απέναντι από τον Μεχίας έστειλε την μπάλα έξω σε ένα χαμένο τετ α τετ που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες.

Με αυτά και με αυτά τίποτα δεν άλλαξε και με το τελικό σφύριγμα του Θεουλή η Ομόνοια πέτυχε την πρώτη της νίκη για φέτος σε ντέρμπι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μεχίας, Κούσουλος, Βύντρα, Λόρα, Λόπεθ, Κατελάρης, Γκόμεθ, Σοάρες (53΄Τζιωνής) Μόντες (84΄Λοέ) Ζίβετς (70΄Κολοβός) Ντάρμπισαϊαρ

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Καταλά, Λαρένα , Ακοράν, Γκαρσία (63΄Ρουσιάς) Λαμπάν (76΄Αναστασίου) Τολεμές, Γκονζάλεζ, Σίλβα, Τέτε

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top