ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η θυσία-συνεργασία της Θεοχάρους με ΔΗΚΟ παραπέμπει στις Προεδρικές

Η θυσία-συνεργασία της Θεοχάρους με ΔΗΚΟ παραπέμπει στις Προεδρικές

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η «κάθοδος» της Ελένης Θεοχάρους και η ενσωμάτωσή της εντός του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Του Μιχάλη Μενελάου

Η αποτυχία της ρομαντικής προσπάθειας για σύμπλευση των κομμάτων του ενδιάμεσου στις Προεδρικές εκλογές του 2018, όπως καταμαρτυρούν τα αποτελέσματα, αποτελεί ακόμα έναν λόγο που προκαλεί αίσθηση η ένταξη της Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Αξιοσημείωτο δεν είναι το γεγονός πως ένα μέλος πολιτικού κόμματος αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο ενός δεύτερου, αλλά το γεγονός πως η Πρόεδρος κόμματος, προβαίνει σε αυτή την κίνηση.

Όταν η Πρόεδρος ενός κόμματος – και σε αυτή την περίπτωση η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους – είναι υποψήφια σε μια εκλογική διαδικασία με το ψηφοδέλτιο ενός άλλου κόμματος, αυτό τί δείχνει πραγματικά για το κόμμα;

Είναι η αρχή της ενσωμάτωσης του Κινήματος μέσα στην «οικογένεια» του Δημοκρατικού Κόμματος ή είναι η αρχή του τέλους για το Κίνημα;

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που βλέπουν τις προεδρικές του 2023 στον ορίζοντα. Γιατί η Θεοχάρους με αυτή την κίνηση, δηλαδή να θυσιάσει την όποια δυναμική έχει η Αλληλεγγύη, για τις Ευρωοκλογές; Μήπως υπάρχει συμφωνία για τις επόμενες Προεδρικές με... σίγουρο Υπουργείο για την Αλληλεγγύη;

Η κοινή γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο κόμματα, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη, τέσσερις μόλις μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου αναφέρει πως το «πάντρεμα» γίνεται «με σεβασμό στην αυτονομία και στη διακριτή Ιστορία και δράση των δύο κομμάτων, με βάση την κοινή αντίληψή τους για τη σημασία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνεργασίας που τα δύο κόμματα είχαν και στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 αλλά και με δεδομένες τις διαφορετικές θέσεις ή εκτιμήσεις τους σε σειρά θεμάτων».

Ανακοίνωση η οποία ωστόσο δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και όχι ο Παπαδόπουλος στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης; Η έδρα θα ανήκει στην Αλληλεγγύη, το ΔΗΚΟ ή στην κ. Θεοχάρους (όπως έπραξε με τον Δημοκρατικό Συναγερμό); Τόσο «αδύνατη» είναι η Αλληλεγγύη, που χρειάζεται «σπρώξιμο» από το ΔΗΚΟ η κ. Θεοχάρους; Τόσο αβέβαιη η επανεκλογή της στη θέση του Ευρωβουλευτή;

Βέβαια, τον τελευταίο λόγο έχουν τα συλλογικά όργανα του εκάστοτε κόμματος για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την «ένωση» των δυο πλευρών.

Όργανα τα οποία αναμένεται να συσταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα για να δώσουν και εκείνα με τη σειρά τους τον «παλμό» των επικείμενων ευρωεκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top