Άνοδο παρουσίασαν τον Νοέμβριο τα δάνεια για αγορά κατοικίας

Άνοδο παρουσίασαν τον Νοέμβριο τα δάνεια για αγορά κατοικίας

Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχώρησε τον Νοέμβριο του 2018, το επιτόκιο για καταθέσεις από εταιρείες, ενώ μικρή αύξηση από το ιστορικό χαμηλό επίπεδο, σημείωσαν τα επιτόκια καταναλωτικών δανείων και το επιτόκιο δανείων για αγορά κατοικίας.

 

 
Ταυτόχρονα, τον Νοέμβριο του 2018 παραχωρήθηκαν συνολικά νέα δάνεια ύψους €246,4 εκατομμυρίων, παρουσιάζοντας μείωση σχεδόν €45 εκ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση (€13,6 εκ.) στο συνολικό ποσό, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρουσίασε μόνο η κατηγορία δανείων για αγορά κατοικίας, αγγίζοντας τα €82,8 εκ.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) για τα επιτόκια των κυπριακών πιστωτικών ιδρυμάτων το Νοέμβριο του 2018, τα οποία αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων, οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,54%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

LIVE: Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Ακολουθεί η παράδοση-παραλαβή των χαρτοφυλακίων

Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που άρχισε στις 9:00 το πρωί, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE