ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τριετής φυλάκιση στον 37χρονο –Έστειλε γυμνές φωτογραφίες στον αδερφό της 33χρονης στην νύφη της και σε μια φίλη της

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τριετής φυλάκιση στον 37χρονο –Έστειλε γυμνές φωτογραφίες στον αδερφό της 33χρονης στην νύφη της και σε μια φίλη της

Για έναν μήνα ασκούσε αφόρητη ψυχολογική πίεση στην 33χρονη φιλενάδα του και εν τέλει την εξέθεσε σε οικεία της πρόσωπα στα οποία απέστειλε γυμνές της φωτογραφίες.

Ο λόγος για τον 37χρονο Ελλαδίτη, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, που καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για την αποτρόπαια πράξη του.

Ο τρόπος που ενήργησε, πάντως, λύνει τις απορίες για την βαριά ποινή που του επιβλήθηκε. Γνωρίζοντας ότι η 33χρονη είχε μεγάλη ανάγκη από χρήματα, δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο facebook και τάζοντας της να της δώσει κάποιο ποσό, την έπεισε να του στείλει φωτογραφίες της που να την απεικονίζουν γυμνή.

Η τελευταία υπέκυψε και εν τέλει του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της. Τότε ο 37χρονος και αφού πρώτα απέσπασε το φωτογραφικό υλικό που ήθελε, της φανερώθηκε κι άρχισε να την απειλεί ότι αν δεν του δώσει χρήματα που ισχυριζόταν ότι του χρωστούσε, θα την ρεζίλευε.

Μάλιστα, είχε επικοινωνήσει με τον αδερφό της παραπονούμενης απειλώντας πως θα αποκάλυπτε τις φωτογραφίες της 33χρονης στη δουλειά της, στην οικογένειά του καθώς και σ΄ όλο το χωριό…

Το μαρτύριο για την 33χρονη κράτησε για περίπου έναν μήνα (Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2017) και συγκεκριμένα μέχρι που κατήγγειλε τις σε βάρος της απειλές στην Αστυνομία.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε την Τετάρτη (09/01) τον 37χρονο Ελλαδίτη, κάτοικο Κύπρου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή και αποστολής δια δημοσίου δικτύου επικοινωνιών απειλητικού μηνύματος.

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, το κακουργιοδικείο έλαβε σοβαρά υπόψη ως επιβαρυντικό παράγοντα την ψυχολογική βία που ασκούσε για έναν μήνα ο κατηγορούμενος στην 33χρονη φίλη του.

Στην απόφαση τονίζεται: «Σ’ αυτό το διάστημα ο κατηγορούμενος πολιόρκησε ψυχολογικά την παραπονούμενη και την έθεσε σε καθεστώς τρομοκρατίας».

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για την πιο πάνω υπόθεση σημειώνονται επίσης: «Το στοιχείο της αποτροπής και της αυστηρής τιμωρίας τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών θα πρέπει αναπόδραστα να προβάλλει ως επιβεβλημένο καθήκον. Η προστασία του κοινού και των χρηστών του διαδικτύου αποτελεί προεξάρχον στοιχείο και με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών θα πρέπει ν’ αποστέλλονται τα κατάλληλα μηνύματα».

Το κακουργιοδικείο επισημαίνει και μια άλλη πτυχή της υπόθεσης: «Στιχομυθία, αλληλογραφία, φωτογραφίες και άλλα μέσα επικοινωνίας που δυνατό ν’ απεικονίζουν προσωπικές στιγμές, δεν νοείται να καθίστανται αντικείμενο απαιτήσεως περιουσίας και απειλών εναντίον του προσώπου που εμπλέκεται. Όσο κι αν η κοινωνία μας έχει προοδεύσει και απελευθερωθεί, η ιδιωτικότητα και δη για τέτοιο ζήτημα, παραμένει δικαίωμα. Συναρτάται περαιτέρω με την αξιοπρέπεια του προσώπου και δεν νοείται αποδοχή εξευτελιστικής και μειωτικής συμπεριφοράς, παρόμοιας που έτυχε η παραπονούμενη στην συγκεκριμένη υπόθεση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top