10 ‘κτυπήματα’ της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας από την Κύπρο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

10 ‘κτυπήματα’ της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας από την Κύπρο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Σε 10 επιτυχημένες αεροπορικές επιδρομές σε 19 μέρες εντός της περιόδου των Χριστουγέννων προέβη η βρετανική πολεμική αεροπορία μέσω κυπριακού εδάφους.

Ως γνωστόν οι βρετανικές επιχειρήσεις μαχητικών στην ανατολή διεξάγονται μέσω των Βάσεων Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν μεταξύ των ημερομηνιών 19 Δεκεμβρίου και 6 ιανουαρίου.

«Συνδυασμός μαχητικών της RAF τύπου Typhoon και Tornado, αλλά και drones, υποστηρίζουν Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο έδαφος καθώς ισλαμικές δυνάμεις στη χώρα αδυνατίζουν» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα forces.net.

Και προστίθεται: «Η Βρετανία μάχεται κατά των ισλαμιστών, γνωστών ως ISIS, από το 2014, με τα μαχητικά της RAF να έχουν ημερησίως αποστολές πάνω από το Ιράκ και τη Συρία, από την βάση τους στην Κύπρο».

Δείτε VIDEO με κτύπημα drone που εδρεύει στην Κύπρο:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE