ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαφωνεί η ΠΑΣΥΝΟ με τη διπλή αποκοπή για ΓεΣΥ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Διαφωνεί η ΠΑΣΥΝΟ με τη διπλή αποκοπή για ΓεΣΥ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με ανακοίνωση της την Παρασκευή 11/01 ζητά ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων σχετικά με τις αποκοπές των εισφορών για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλευτών, θα καταβάλλουν από τον ερχόμενο Μάρτιο ποσοστό 1,7% για το Γε.ΣΥ, αλλά ταυτόχρονα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, θα έχουν αποκοπές στη μισθοδοσία τους με ένα επιπρόσθετο ποσοστό 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το οποίο ήδη καταβάλλουν σήμερα. Έτσι η τελική τους εισφορά στο σύστημα υγείας θα ανέρχεται στο 3.2%, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πληρώνουν 1,7% και οι εργοδότες 1,85%».

Η ΠΑΣΥΝΟ τονίζει πως δεν θα αποδεχθεί τη διπλή αποκοπή για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρεί ότι «οι  οποιεσδήποτε δηλώσεις γίνονται για το θέμα  αποσκοπούν να στείλουν λανθασμένα μηνύματα και τορπιλίζουν την προσπάθεια για εφαρμογή του  Γενικού Σχεδίου Υγείας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες μας ότι όλα λειτουργούν με προχειρότητα».

Η συντεχνία αναμένει επίσημες δηλώσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης  τις προσεχείς μέρες, ώστε να τοποθετηθεί και επίσημα προς τους αρμόδιους φορείς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top