ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σπάει ρεκόρ 10ετίας με τις βροχοπτώσεις! -ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σπάει ρεκόρ 10ετίας με τις βροχοπτώσεις! -ΠΙΝΑΚΕΣ

Μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχει «ξεδιψάσει» η γη ενώ αρχίζουν σιγά σιγά τα φράγματα μας να δέχονται καθημερινά μεγάλη ποσότητα νερού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε εισροή 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού σε όλα τα φράγματα μας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να δέχεται το φράγμα του Ασπρόκρεμμου στην Πάφο και ακολουθούν αυτά της Αρμίνου και του Κούρρη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρο το μήνα Δεκέμβριο τα φράγματα μας δέχτηκαν  ποσότητα 16 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ενώ μόλις στις πρώτες 15 μέρες του Ιανουαρίου η ποσότητα αυξήθηκε στα 42 εκατομμύρια.

Η συνολική ποσότητα που βρίσκεται αποθηκευμένη μέχρι και την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στα φράγματα είναι 90 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με την πληρότητα να βρίσκεται στο 31,1%. Η αντίστοιχη περσινή πληρότητα ήταν μόλις στο 13,9% με 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Αν συνεχίστεί με τον ίδιο ρυθμό η ροή νερού στα φράγματα δεν αποκλείεται να σπάσει και το "ρεκόρ δεκαετίας" με τον καλύτερο μήνα να είναι ο Ιανουάριος του 2012 με εισροή 92 εκατομμύρια κυβιικά μέτρα στα φράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top