ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΤΑΕΙ ο Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη!

ΠΕΤΑΕΙ ο Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη!

Ούτε το εμπόδιο του Τρόιτσκι στάθηκε ικανό να ανακόψει την πορεία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος ήταν σοβαρός, έδειξε ψυχραιμία στα δύσκολα και κρίσιμα σημεία του αγώνα και έφυγε από το court με μια μεγάλη πρόκριση.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους “32” καλύτερους του Αυστραλιανού Όπεν, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, σε ένα ενδεχόμενα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι μιας και ο Γεωργιανός είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος.

Ο Στεφ επικράτησε σήμερα μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά του Σέρβου πρωταθλητή, που προερχόταν από τα προκριματικά έχοντας στο σύνολο τέσσερις σερί νίκες στην Αυστραλία, με τελικό σκορ 6-3, 3-6, 6-2, 7-5.

Όπως ακριβώς έκανε και στον 1ο γύρο του τουρνουά δηλαδή, ο Τσιτσιπάς απόλεσε ένα σετ στην προσπάθειά του να κερδίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ ανέβασε κατακόρυφα τις στροφές του από το 1-1 και έπειτα, δείχνοντας πως όσο περνάει η ώρα στο ματς, γίνεται ολοένα και πιο καλός.

Στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εκπληκτικά. Έχασε μόλις πέντε πόντους σε πέντε σέρβις γκέιμς του και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δυναμικό του ξεκίνημα με μπρέικ (3-0), φτάνοντας άνετα στην κατάκτηση του σετ.

Μισή ώρα χρειάστηκε ο 20χρονος Έλληνας για να πάρει προβάδισμα στο ματς με 6-3, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο σετ, ο Τρόιτσκι ήταν πιο απειλητικός, κι έφτασε στα πρώτα του μπρέικ πόιντς όταν προηγούνταν με 2-3. Στο πιο άσχημο του σέρβις γκέιμ στο ματς, ο Τσιτσιπάς έδωσε τρεις σερί ευκαιρίες για μπρέικ στον Σέρβο (0-40) κι εκείνος φρόντισε να μην τις σπαταλήσει όλες.

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, με τον 32χρονο να παίρνει κεφάλι με 2-4 και να γίνεται πλέον εκείνος το αφεντικό στο σετ. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Στέφανος πίεσε ασφυκτικά τον Τρόιτσκι ώστε να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε, όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο μεγαλύτερο σε χρόνο γκέιμ του ματς, ο Τσιτσιπάς έχασε πέντε(!) ευκαιρίες να κάνει το 3-4, εκ των οποίων οι δυο συνεχόμενες (15-40) και αφού έμεινε με 2-5 πίσω, πήγε στο changeover με αρκετά νεύρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμη ένα μπρέικ, στο αμέσως επόμενο γκέιμ κι ενώ προηγήθηκε… 40-0, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ανεβασμένο, είναι η αλήθεια, Τρόιτσκι, να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ με 2-6.

Με το σκορ στην ισορροπία και τον Σέρβο, Νο200 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, να έχει το μομέντουμ, ο Στέφανος έπρεπε να βρει οπωσδήποτε τον καλύτερό του εαυτό για να μην έχει μεγάλα προβλήματα όσον αφορά την πρόκριση. Και πραγματικά, τον βρήκε.

Αναγεννημένος μπήκε στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης ο Έλληνας πρωταθλητής, απειλώντας για πρώτη φορά στο 1-1, όπου έχασε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ, εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες (0-40).

Ο Τρόιτσκι, δεν άντεξε και πολύ την πίεση του Στεφ όμως, και δέχθηκε ένα πολύ σημαντικό μπρέικ για την εξέλιξη του αγώνα, στο επόμενο σέρβις γκέιμ του, με το σκορ στο 2-2.

Αυτή τη φορά προηγήθηκε 15-40 ο Στεφ, και με τη δεύτερη προσπάθειά του, έκανε το 3-2 και πήρε εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Τρόιτσκι, το Νο14 του ταμπλό κέρδισε και τους επόμενους 10 πόντους και έφτασε γρήγορα-γρήγορα στο 5-2 και 30-0, όντας κάτι περισσότερο από κοντά, στην κατάκτηση του τρίτου σετ.

Αυτό κι έγινε λίγες στιγμές αργότερα, με τον Στεφ να δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως αυτός είναι ο καλύτερος τενίστας στο court και αυτός θα πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Άξιο αναφοράς, πάντως, και το ότι ο Τσιτσιπάς έχασε μόλις… δυο πόντους σερβίροντας στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης, ενδεικτικό και της φόρμας που βρήκε από την γραμμή του σερβίς.

Το τέταρτο, και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ήταν και το πιο δύσκολα κερδισμένο από την πλευρά του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Τρόιτσκι πάλεψε με νύχια και με δόντια για να παραμείνει στο ματς και να στείλει τον αγώνα σε πέμπτο σετ, όμως ο Στεφ δεν τον άφησε.

Ούτε σε μπρέικ πόιντ έφτασε ο Σέρβος, με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει το… βιολί του από την γραμμή του σερβίς, κάνοντας γενικότερα ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια εκεί, με μια μικρή παρένθεση το δεύτερο σετ της αναμέτρησης.

Ο Στεφ απείλησε στο 3-3, δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες για μπρέικ. Αν κατάφερνε να το κάνει, θα απλούστευε κατά πολύ τα πράγματα και δεν θα αγχωνόταν ιδιαίτερα για να κλείσει το ματς πριν το τάι-μπρέικ.

Όμως, η… μάστιγα των χαμένων ευκαιριών ξαναχτύπησε και ο 20χρονος Έλληνας απόλεσε και αυτές τις ευκαιρίες του, πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τον Τρόιτσκι στην συνέχεια του σετ, μέχρι και το 5-5.

Κάπου εκεί, “καθάρισε” το ματς. Ο Στέφανος έσπασε το σερβίς του Σέρβου, ένα βήμα πριν ο Τρόιτσκι εξασφαλίσει ένα… πονηρό και ενδεχομένως πολύ επικίνδυνο τάι-μπρέικ για τον Στέφανο, που θα μπορούσε να του κοστίσει πολλά, και πήρε τις μπάλες στα χέρια του.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μην σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη. Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε ούτε πόντο στο τελευταίο σέρβις γκέιμ του και πανηγύρισε με 7-5 στο τέταρτο σετ, μια σπουδαία, παλικαρίσια πρόκριση στον 3ο γύρο του θεσμού.

Για τους λάτρεις των στατιστικών, πάντως, ο Στεφ είχε 4/19 μπρέικ πόιντς, ποσοστό απογοητευτικό σε συνάρτηση με την τρομερή του παρουσία από την γραμμή του σερβίς.

ΠΗΓΗ: TENNIS24.GR

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top