ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η GRECO αναμένει έγκριση από Γενικό Εισαγγελέα για να έρθει

Η GRECO αναμένει έγκριση από Γενικό Εισαγγελέα για να έρθει

Η GRECO αναμένει έγκριση από την Κύπρο για να έρθει να διερευνήσει τις καταγγελίες Νίκου Κληρίδη.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία απέστειλε επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς GRECO, δήλωσε πως με βάση ενημέρωση που κατέχει, η GRECO ανταποκρίθηκε άμεσα (εντός 24 ωρών) και ζήτησε από την αρμόδια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας έγκριση για κάθοδό της στην Κύπρο, προς διερεύνηση των καταγγελιών του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αναφορικά με Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η κ. Χαραλαμπίδου σε δήλωση της στη Βουλή, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εγκρίνει το αίτημα της GRECO, ώστε να μην εκτεθεί η Κύπρος περαιτέρω, αφού αν δεν δοθεί άδεια να έρθει τώρα, η GRECO θα έρθει στην Κύπρο ούτως ή άλλως, στο πλαίσιο της συνήθους αξιολόγησης που διενεργεί. Δηλαδή, είπε, απλώς θα καθυστερήσουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ακόμα πως ευθύνη φέρει και η Βουλή, η οποία οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες συνταγματικές ρυθμίσεις, ώστε να πάψουν να υπάρχουν 'ιερές αγελάδες', όπως ανέφερε.

Είπε επίσης πως επί του θέματος θα προβεί σε δήλωση και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top