ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασκευή γραμμικού πάρκου στον Πεδιαίο που θα εκτείνεται στα κατεχόμενα

Κατασκευή γραμμικού πάρκου στον Πεδιαίο που θα εκτείνεται στα κατεχόμενα

Το πρόγραμμα αποκατάστασης του Πεδιαίου ποταμού, η επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων σε κατεχόμενη Μόρφου και Αμμόχωστο και η δημιουργία εγκατάστασης κομπόστ για πράσινα απόβλητα στη Λευκωσία είναι μερικά από τα έργα, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η δημιουργία γραμμικού πάρκου στον Πεδιαίο, που θα εκτείνεται και στις δύο πλευρές της νεκρής ζώνης, είναι το αντικείμενο λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προστίθεται ότι υπογράφηκε με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) η νέα σύμβαση ανάθεσης για τη χρηματοδότηση τοπικών υποδομών, για έργα αξίας €17,7 εκ. για μια περίοδο 4 ετών. Η σύμβαση «έχει σχεδιαστεί ως ένας διαφανής μηχανισμός για επενδύσεις υποδομών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ υπό το Πρόγραμμα Βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα» συμπληρώνεται.

Στόχος του χρηματοδοτικού εργαλείου, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η παροχή βοήθειας για τον εντοπισμό, την εξέταση, την ανάπτυξη και την υλοποίηση επενδύσεων σε τοπικές υποδομές.

Όσον αφορά τη μελέτη σκοπιμότητας για τον Πεδιαίο ποταμό, αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή γραμμικού πάρκου μήκους 5 χλμ, κατά μήκος του ποταμού, με αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας, δρόμους ποδηλασίας, μονοπάτια πεζοπορίας, χώρους αναψυχής και εγκαταστάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το δικοινοτικό αυτό έργο θα εκτείνεται βόρεια και νότια της νεκρής ζώνης, με στόχο να φέρει κοντά τις κοινότητες της Κύπρου μέσα από δραστηριότητες αναψυχής, προστίθεται.

Η μελέτη σκοπιμότητας παρουσιάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια υψηλού επιπέδου συνάντησης, στην παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν Μάρτιν Φέρβεϊ, της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον και του UNDP.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top