ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓεΣΥ: «Εκτός» να μείνουν τα μέλη της προτρέπει η Παθολογοανατομική Εταιρεία

ΓεΣΥ: «Εκτός» να μείνουν τα μέλη της προτρέπει η Παθολογοανατομική Εταιρεία

Η Παθολογοανατομική Εταιρεία Κύπρου προτρέπει τα μέλη της να μη συμμετάσχουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, γιατί θεωρεί ότι τους αφαιρεί την δυνατότητα συνέχισης παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ύστερα από την Έκτακτη Συνέλευση που έγινε σήμερα στη Λευκωσία, η Παθολογοανατομική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι συμφωνεί και στηρίζει τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και βιώσιμου Γενικού Σχεδίου Υγείας, προς όφελος των ασθενών, ενώ εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τα κενά, τις ασάφειες, αλλά κυρίως τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου σχεδίου και των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει στην Υγεία των πολιτών τυχόν αποτυχία του.

Επίσης, καλεί έστω και στο και πέντε όλους τους αρμόδιους φορείς να αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου και προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις που να καθιστούν το ΓΕΣΥ βιώσιμο και λειτουργικό.

Όπως σημειώνει η Παθολογοανατομική Εταιρεία Κύπρου «με τον ελλιπή, από ότι διαφαίνεται ξεχωριστό εξωνοσοκομειακό προϋπολογισμό για την Παθολογική-Ανατομική, γίνεται αντιληπτό ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα των ιστολογικών και κυτταρολογικών διαγνώσεών μας με επακόλουθο πιθανές μη ενδεδειγμένες, αναποτελεσματικές και επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών θεραπείες».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top