ΚΥΠΡΟΣ: Έγκριση δύο δανείων για υδρευτικά έργα

ΚΥΠΡΟΣ: Έγκριση δύο δανείων για υδρευτικά έργα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την Παρασκευή (25/1) δάνειο ύψους €40 εκ. προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για τη χρηματοδότηση των δύο υδρευτικών έργων για τις ανάγκες της Λευκωσίας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου (υποδομές στο Βασιλικό και στον Κοκκινόκρεμμο, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό κόστος των δύο έργων ανέρχεται στα €80 εκ., και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη εξασφαλίσει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα υπόλοιπα €40 εκ.

Σημειώνεται ότι θα προκύψουν πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την κατασκευή των δύο υδρευτικών έργων, τα οποία αναμένεται να ικανοποιήσουν, στο σύνολο, τις υδρευτικές ανάγκες 400.000 καταναλωτών, περίπου το 42% του πληθυσμού της Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Η συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, μπορεί να μην έχει ακόμη επίσημα ανοίξει, στον ΔΗΣΥ, όμως, οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει. Και μάλιστα δημόσια.

BEST OF TOTHEMAONLINE