ΚΥΠΡΟΣ: Έγκριση δύο δανείων για υδρευτικά έργα

ΚΥΠΡΟΣ: Έγκριση δύο δανείων για υδρευτικά έργα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την Παρασκευή (25/1) δάνειο ύψους €40 εκ. προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για τη χρηματοδότηση των δύο υδρευτικών έργων για τις ανάγκες της Λευκωσίας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου (υποδομές στο Βασιλικό και στον Κοκκινόκρεμμο, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό κόστος των δύο έργων ανέρχεται στα €80 εκ., και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη εξασφαλίσει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα υπόλοιπα €40 εκ.

Σημειώνεται ότι θα προκύψουν πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την κατασκευή των δύο υδρευτικών έργων, τα οποία αναμένεται να ικανοποιήσουν, στο σύνολο, τις υδρευτικές ανάγκες 400.000 καταναλωτών, περίπου το 42% του πληθυσμού της Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE