ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιμιλιανίδου: 'Η κατανόηση της αναπηρίας απαραίτητη για καταπολέμηση διακρίσεων'

Αιμιλιανίδου: 'Η κατανόηση της αναπηρίας απαραίτητη για καταπολέμηση διακρίσεων'

Η κατανόηση της ψυχικής ασθένειας και αναπηρίας απαραίτητη για καταπολέμηση των διακρίσεων, είπε η Υπουργός Εργασίας.

Η ενημέρωση, η γνώση και η κατανόηση της ψυχικής ασθένειας και της αναπηρίας και των επιπτώσεων της στη ζωή των ανθρώπων και των οικογενειών τους, «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταπολεμούμε τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της σε γεύμα του Παγκύπριου Ομίλου Ελπιδοφόρος, τον οποίο διάβασε, εκ μέρους της, η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Χριστίνα Φλουρέντζου και τον οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ.

«Απαραίτητη είναι, επίσης, η διατήρηση της επαφής και της επικοινωνίας των μελών των οργανώσεων που ασχολούνται στον τομέα αυτό και γι’ αυτό σας συγχαίρω για την σημερινή εκδήλωση σας», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι δίπλα σε όλα τα άτομα με αναπηρίες και ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την κοινωνική προστασία, την απασχόληση και την κοινωνική ενσωμάτωση τους, είναι ψηλά στις προτεραιότητες του.

«Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών και προσανατολιζόμαστε προς ένα ποιοτικό σύστημα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών μέσω του οποίου ο πολίτης με αναπηρία θα έχει πρόσβαση σε κάθε υποστηρικτική υπηρεσία την οποία χρειάζεται για να ζει με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αγωνίζεται καθημερινά για να παραμένει ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας ισότιμα και δυναμικά στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η εκπαίδευση, η εργασία, η ανεξάρτητη διαβίωση, η κοινωνικοποίηση, η συμμετοχή στις τέχνες, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, «δίνουν νόημα στη ζωή μας, με στόχους που πρέπει να θέτουμε συνεχώς και να προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε».

«Κάθε ένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί με τις οργανώσεις, τις κρατικές αρχές και υπηρεσίες, πορευόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top