ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάρτηση βουλευτή για Γρίβα - Απάντησε ο Αβέρωφ στον Κεμάλ Μπαϊκαλί -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ανάρτηση βουλευτή για Γρίβα - Απάντησε ο Αβέρωφ στον Κεμάλ Μπαϊκαλί -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα λόγια βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνοδευόμενα από φωτογραφίες από το μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως «Δεν είναι σάρκα ο ΔΙΓΕΝΗΣ για να τον φάει το χώμα είναι ιδέα Υψηλή! Αθάνατος !!!!!Ελλάδα - Κύπρος – Ένωσις. Η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ - Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Σχόλιο το οποίο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με άτομα να σπεύδουν να την υποστηρίζουν και άλλοι να καταδικάζουν τα λεγόμενά της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάρτηση του επαρχιακού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη, στο Twitter, όπου ανέφερε πως «είναι καιρό που ξεκίνησε το φλερτ με την ακροδεξιά και τις πιο σιχαμερές σελίδες της ιστορίας μας ο ΔΗΣΥ. Υποψήφια ευρωβουλευτής, βουλευτής που ποζάρει με τον πατήρ «υπαρχηγό» ΕΟΚΑ Β. Καλές οι ευρωπαϊκές φανφάρες αλλά ο ακροδεξιός θέλει να κρυφτεί και το μίσος δεν τον αφήνει».

Σχόλιο στο twitter έκανε και ο ακτιβιστής Τουρκοκύπριος Kemal Baykalli, ο οποίος ειρωνικά «συνεχάρη» τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επιλογή της κυρίας Σταύρου στο ΔΗΣΥ. Παράλληλα διερωτήθηκε εάν στηρίζουν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και πώς οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας αντιδρούν σε αυτό.

Τότε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε πως «η ένωση δεν είναι ζήτημα για δεκαετίες. Η μόνη μας έγνοια είναι η επανένωση της πατρίδας μας στο συμφωνηθέν πλαίσιο του ΟΗΕ και να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».

Απαντώντας στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έγραψε «λόγια! Πρέπει να το αποδείξεις με πράξεις και όχι να υποστηρίζεις άτομα που προωθούν καταστροφικές ιδέες».

Παράλληλα με ανάρτησή της η κυρία Χαραλαμπίδου αναφερόμενη στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, του έγραψε «Quo Vadis», διερωτώμενη πού πάμε.

Την επόμενη μέρα της ανάρτησης η βουλευτής Λεμεσού με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Ελένη Σταύρου επανήλθε με νέα της ανάρτηση «ξεκαθαρίζοντας» το σκηνικό της ανάρτησής της.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Η χθεσινή μου ανάρτηση στο Facebook έγινε την ώρα του Τρισάγιου, πάνω από τον Τάφο του Στρατηγού ΔΙΓΕΝΗ, του Ηγέτη του Μέγιστου Εθνικού Έπους στην Ιστορία του Ελληνισμού στην Κύπρο. Το όραμα «Ελλάς- Κύπρος- ΕΝΩΣΗ» ενέπνευσε μεν τους Ελληνες της Κύπρου, που «αυτοπροαιρέτως», επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον Πολιτικό Στόχο μας. Η Προστασία και Διασφάλιση της Κρατικής Οντότητας της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα αναπόσπαστα Θεσμικά πλεονεκτήματα της, αποτελούν τον Πρώτιστο Στόχο μας. Εγώ, δε, προσωπικά, είμαι σταθερός και εμφαντικός εκφραστής αυτής της Πάγιας Εθνικής Πολιτικής. Παράλληλα, όμως, η ευχή «Αιωνία η Μνήμη των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωϊκώς πεσόντων» εθνικών ειδώλων, πρέπει να συνοδεύεται, με τη Μνήμη και του Αρχηγού τους και με το σκοπό για τον οποίο εθυσιάσθηκαν. Η σπουδαιότητα της κοινής διαχρονικής πορείας μας με την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται και επί των ημερών μας, με τις «Τριμερείς Συμφωνίες Συνεργασίας» μας με όλες τις Χώρες της περιοχής και με την αυριανή διάσκεψη Κορυφής στη Λευκωσία, των Επτά Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top