ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Αν έρθεις με βάρκα το μόνο που δικαιούσαι είναι να πνιγείς – Αν έρθεις με γιοτ… υπηκοότητα

ΚΥΠΡΟΣ: Αν έρθεις με βάρκα το μόνο που δικαιούσαι είναι να πνιγείς – Αν έρθεις με γιοτ… υπηκοότητα

Οι Λεμεσιανοί θα βλέπουν τα παράλια με τα κυάλια, οι μετανάστες τον κόσμο από τον βυθό και οι εκατομμυριούχοι τα διαβατήρια μας.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Θορυβήθηκαν οι επιχειρηματίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα «χρυσά διαβατήρια» και έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα της StockWatch, την Τετάρτη θα βρεθούν στο Προεδρικό θέτοντας τους προβληματισμούς τους στον Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, το σχέδιο πολιτογράφησης με κατοικίες «έφερε στην Κύπρο και κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο περισσότερα από 5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πρόβλημα είναι και η χρονική στιγμή που ήρθαν οι υποδείξεις της Κομισιόν, καθώς όλα είναι έτοιμα για ανέγερση δεκάδων, κυρίως πολυώροφων, κτηρίων με σκοπό να πωληθούν σε επενδυτές που θέλουν το «χρυσό διαβατήριο».

Κανένα πρόβλημα με τους developers φυσικά. Την δουλειά τους προσπαθούν να κάνουν. Το θέμα είναι με το κράτος.

Που πήγαν αυτά τα €5 δισ.

Δυστυχώς, ο γράφων δεν είδε πουθενά αυτά τα 5 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Ούτε ξέρει σε ποιων τις τσέπες μπορεί να μπήκαν. Το μόνο που είδε αυτά τα χρόνια ήταν άστεγους συμπολίτες μας, νέους που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και το μόνο που γνωρίζει είναι το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού πλέον θα ανήκει σε εκατομμυριούχους.

Όχι στους κατοίκους της Λεμεσού. Όχι στους κατοίκους της Κύπρου. Αλλά σε πολιτογραφημένους εκατομμυριούχους πολίτες αυτού του κράτους.

Οι Λεμεσιανοί θα βλέπουν τη θάλασσα με τα κυάλια, αφού για να βρουν σπίτι θα πρέπει να μετακινηθούν στην ενδοχώρα, κάπου κοντά στην Πιτσιλιά, και αν είναι τυχεροί, με τις τιμές και τους μισθούς που υπάρχουν σήμερα.

ΥΓ: Ως γνωστόν, όταν έρχεσαι με μια τρυπημένη βάρκα στην Κύπρο, ρακένδυτος και με ένα μωρό στην αγκαλιά δεν αξίζεις την Κυπριακή Υπηκοότητα. Όταν έρχεσαι όμως με γιοτ, με κοστούμι και με ένα χαρτοφύλακα γεμάτο 500εύρα είναι και τιμή μας να θεωρείσαι πολίτης μας… Αυτά!  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top