Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα στο εύρος 2,25% - 2,50% τα επιτόκια, τονίζοντας ότι θα κρατήσει υπομονετική προσέγγιση για την αύξηση του κόστους δανεισμού φέτος, επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα της προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας.


«Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και της ήπιας πληθωριστικής πίεσης, η επιτροπή θα λειτουργήσει με υπομονή στον καθορισμό των αναγκαίων μελλοντικών προσαρμογών στο βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο ώστε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές την περασμένη χρονιά και έστειλε μήνυμα το Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις εντός του 2019.

Η Γουόλ Στριτ αντέδρασε θετικά στις ανακοινώσεις, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 400 μονάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE