Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα στο εύρος 2,25% - 2,50% τα επιτόκια, τονίζοντας ότι θα κρατήσει υπομονετική προσέγγιση για την αύξηση του κόστους δανεισμού φέτος, επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα της προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας.


«Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και της ήπιας πληθωριστικής πίεσης, η επιτροπή θα λειτουργήσει με υπομονή στον καθορισμό των αναγκαίων μελλοντικών προσαρμογών στο βασικό ομοσπονδιακό επιτόκιο ώστε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές την περασμένη χρονιά και έστειλε μήνυμα το Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις εντός του 2019.

Η Γουόλ Στριτ αντέδρασε θετικά στις ανακοινώσεις, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο άνω των 400 μονάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE