ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ για συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - Λουτ: «Καλή και παραγωγική»

ΚΕ για συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - Λουτ: «Καλή και παραγωγική»

Καλή και παραγωγική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου της τρίωρη συνάντηση που είχε την Κυριακή (3/2) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, λέγοντας πως αντάλλαξαν σκέψεις με σκοπό τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση και την Δευτέρα (4/2) το απόγευμα με την κ. Λουτ, στις 16:30.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ήταν μια καλή συνάντηση, παραγωγική» κατά την οποία οι δύο πλευρές «είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις με σκοπό πάντοτε τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς που χρειάζονται για να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς αν προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα όσον αφορά την προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «είναι μια παραγωγική διαδικασία, γίνεται συζήτηση εποικοδομητικά, όμως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε άλλη ερώτηση, αν η κ. Λουτ μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάποια πρόσκληση από τον Μουσταφά Ακιντζί για συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τα έγγραφα που μετέφερε ο κ. Μαυρογιάννης στο Προεδρικό, όταν αναχώρησε κάποια στιγμή από το Προεδρικό για να επιστρέψει λίγο αργότερα κρατώντας έναν φάκελο. Όπως είπε ο κ. Προδρόμου «αυτά είναι τα θέματα της προετοιμασίας του Προέδρου. Ξέρετε πολύ καλά ότι γίνεται μεθοδική προεργασία πάνω σε όλη την ιστορία των διαπραγματεύσεων, γιατί μιλάμε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Είναι λογικό, συνέχισε, ο Πρόεδρος να έχει τα έγγραφα και τα αρχεία του, τα οποία συμβουλεύεται.

Σε ερώτηση αν βρισκόμαστε εγγύτερα στην κωδικοποίηση των όρων αναφοράς, ο κ. Προδρόμου είπε «θα δούμε αύριο».

Ως προς το αν η κ. Λουτ έφερε μαζί της κάτι, ως ιδέα ή άτυπο έγγραφο, είτε γραπτώς είτε προφορικώς, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η κ. Λουτ έρχεται και ανταλλάσσει σκέψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πάγια πρακτική μας να μην σχολιάζουμε το που μετακινούνται τα τουρκικά πλοία». «Όπου υπάρχουν παρατυπίες, λαμβάνονται τα μέτρα από τις αρχές της Δημοκρατίας και γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top